(function() { window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag() { dataLayer.push(arguments); } if (!localStorage.getItem("consentGranted")) { gtag('consent', 'default', { 'ad_user_data': 'denied', 'ad_personalization': 'denied', 'ad_storage': 'denied', 'analytics_storage': 'denied', 'wait_for_update': 500, }); dataLayer.push({'gtm.start': new Date().getTime(), 'event': 'gtm.js'}); } else { gtag("consent", "default", { 'ad_user_data': "granted", 'ad_personalization': "granted", 'ad_storage': "granted", 'analytics_storage': "granted" }); } })();

61 Mattor

Loading...

Mattor

SEK
SEK
Särskild form
document.querySelectorAll("article.product").forEach(function(t){let e=t.querySelectorAll(".variation-item"),a=t.querySelectorAll(".product-list-item");e.length>0&&e.forEach(function(t){t.addEventListener("click",function(){e.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")}),a.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")})})})});

Mattor - det perfekta tillskottet till din heminredning

Mattor är en populär golvbeläggning som används i många bostads- och utomhusutrymmen. De kan tillverkas av en mängd olika material, såsom ull, bomull, siden och syntetiska fibrer. Det finns också olika typer av mattor, till exempel handtuftade, persiska, flockade, shaggy med mera.

Fördelar med att använda mattor

En av fördelarna med mattor som golv är att de kan skapa en mysig atmosfär i ett rum. De är också bra för ljudisolering och kan skydda golv från kyla och slitage.


Olika material ger olika fördelar. Ull är till exempel ett naturligt material som är slitstarkt, elastiskt och lättskött. Bomull är ett annat naturmaterial som är billigt och lättskött.

 

Silke är ett lyxigt material som är särskilt glänsande och mjukt, men också mer ömtåligt än andra material. Syntetiska fibrer som polypropylen och nylon är särskilt lätta att ta hand om och billiga men mindre hållbara än naturmaterial.

Vilka typer finns det?

Det finns olika typer av golvbeläggningar som handknutna, maskintillverkade, handtuftade och handvävda. Handknutna golvbeläggningar tenderar att vara dyrare, men också av högre kvalitet och hållbarhet.

 

Maskintillverkade är vanligtvis billigare, men också mindre hållbara. Handtuftade golv har tjockare stoppning och lämpar sig särskilt väl för rum med mycket trafik. Handvävda är vanligtvis av mycket hög kvalitet och har en lång livslängd.

Hur tar man hand om den på rätt sätt?

Det är möjligt att rengöra den själv, men det bör noteras att vissa typer av fläckar och smuts bör tas bort professionellt. Regelbundet underhåll av en mattrengörare kan hjälpa till att hålla mattan ren och i gott skick längre. Skötsel och rengöring är lika viktigt för att förlänga dess livslängd. Regelbunden dammsugning hjälper till att avlägsna damm och smuts. 

 

Det finns också olika rengöringsmetoder, t.ex. kemtvätt, ångtvätt och handtvätt, som kan användas beroende på typen av golvbeläggning och graden av nedsmutsning. Det är viktigt att noggrant följa tillverkarens skötselråd för att undvika skador.

Vilka är de nuvarande trenderna?

Det finns också fler och fler trender och utvecklingar inom detta område. En aktuell trend är de med geometriska mönster och texturer, vilket kan ge ett modernt och intressant utseende. 

 

Att använda andra färger än de typiska neutrala tonerna blir också alltmer populärt och kan vara ett bra sätt att ge färg och personlighet till ett rum. 

 

Hållbara alternativ, som mattor tillverkade av återvunna material eller som producerats under etiska och miljövänliga förhållanden, blir också alltmer populära. Naturmaterial som ull och jute är också på modet.

 

Det finns också fler och fler sätt att använda dem i olika utrymmen och applikationer. De passar inte bara i vardagsrummet utan också i sovrummet, på kontoret och till och med utomhus. Det är viktigt att ta hänsyn till behoven i utrymmet och den avsedda användningen för att välja rätt.

 

Ett annat viktigt kriterium när du väljer är säker fot. Mattor med halkfri baksida är särskilt säkra och rekommenderas för rum som används mycket eller för barn och äldre. Det finns också allergivänliga mattor, som är allergivänliga och mindre benägna att dra till sig damm och dammkvalster.

Vilken är den rätta?

Valet av rätt golv kan också påverkas av typen av undergolv. De som är tillverkade av syntetiska fibrer passar bättre i fuktiga rum, som badrum eller kök, medan naturmaterial, som ull, passar bättre i torra rum.

 

Ett annat viktigt kriterium är värmeisolering. Mattor kan ge bra värmeisolering, särskilt i rum med kalla golv eller där golvvärme används. Mattor av naturmaterial som ull eller fårull är särskilt lämpliga eftersom de kan lagra värme. Det finns också specialdesignade golvmattor för golvvärme som ger särskilt bra värmeisolering.

 

En annan aspekt är brandmotstånd. Det finns speciella brandskyddsmattor som är utformade för att minska risken för brand och förhindra brandspridning. Dessa rekommenderas särskilt för offentliga byggnader och kommersiella byggnader.

 

När det gäller att välja rätt för ett specifikt utrymme är det viktigt att ta hänsyn till rummets storlek, inredningens färger och mönster och den avsedda användningen. Till exempel bör en matta i vardagsrummet vara tillräckligt robust för daglig användning, medan en i sovrummet bör vara mjuk och bekväm. När den används i sovrummet rekommenderas också användning av naturmaterial som ull för att skapa en bekväm sovmiljö.

 

Dessutom bör man vara noga med att välja färger och mönster så att de matchar resten av rummets inredning. En neutral färg kan vara ett bra val om du planerar att byta ut rummets inredning oftare, medan en djärv färg kan vara ett bra val om du planerar att behålla rummets inredning under en längre tid.

 

Det finns många andra aspekter att ta hänsyn till när man ska välja rätt matta. En viktig faktor är säkerheten. Mattor med halkfri botten är särskilt säkra och rekommenderas för områden med mycket trafik eller för barn och äldre. Det finns också hypoallergena mattor som är allergivänlig och mindre benägna att dra till sig damm och dammkvalster. Att välja rätt kan också påverkas av typen av undergolv. Mattor av syntetfiber passar bättre i fuktiga rum, som badrum eller kök, medan naturmaterial, som ull, passar bättre i torra rum.

 

Det är viktigt att ta hänsyn till de olika aspekterna för att säkerställa att den du väljer passar dina behov och tjänar det avsedda syftet. Ett noggrant urval och beaktande av ovanstående faktorer kan bidra till att säkerställa att den håller och tjänar sitt syfte.

Vad är skillnaden mellan en löpare och en matta?

En löpare är längre och används vanligtvis i korridorer, kök eller trapphus. En matta kan däremot täcka en större yta och används ofta i vardagsrum, sovrum eller matsalar. En pad kan hjälpa till att förlänga livslängden och ge den extra kudde och stöd. Det finns olika typer av dynor, t.ex. gummi- eller filtdynor. Dessa dynor kan också hjälpa till att skydda mot fukt och slitage.

 

Det finns också allt fler hållbara alternativ på det här området, t.ex. sådana som är tillverkade av återvunnet material eller sådana som tillverkas under etiska och miljövänliga förhållanden. Det här är ett bra sätt att se till att du väljer ett golv som är både vackert och ansvarsfullt.

 

Sammanfattningsvis är mattor ett bra sätt att tillföra värme och atmosfär till ett rum. Det är viktigt att välja rätt typ av matta för det avsedda ändamålet och att rengöra och underhålla den regelbundet för att förlänga dess livslängd. När du väljer matta ska du tänka på färger, material och mönster som matchar din inredning och stil. Det finns också fler och fler hållbara alternativ som gör det möjligt att välja både estetiskt och ansvarsfullt.

Varför välja Morgenland Rugs?

Vårt utbud av mattor är särskilt populärt bland kvalitetsmedvetna människor. Upplev med egna ögon hur sofistikerade och komplexa våra kollektioner är. Du kan hitta moderna, snygga, mönstrade och enfärgade mattor här i webbshoppen till attraktiva priser - 24 timmar om dygnet, 365 dagar om året.

 

De levereras till ditt hem med bara några klick. Du beställer från oss utan risk. Alla köp kommer med en 31-dagars returpolicy. Om du inte gillar en matta tar vi tillbaka den utan att tveka. Oavsett vilken modell du väljer kan du alltid räkna med vår starka service och höga kvalitet.

Oslagbar variation - välj bland över 100 000 mattor

Vi har tidlösa, eleganta och moderna mattor i många olika utföranden, utföranden och dimensioner. Produktsortimentet är mycket viktigt för oss, utbudet är enormt. Oavsett om de är enkla, fläckiga, flashiga eller subtila: de är fantastiska dekorativa element som visuellt förbättrar nästan alla rum. Enkla mönster kommer till sin rätt i moderna vardagsrum, medan ljusa mattor lyser upp rummen. Om du föredrar det traditionella och eleganta, titta runt efter orientaliska mattor.

 

Gabbeh mattor är också ett bra alternativ. De kommer från Persien och kännetecknas av abstrakta arrangemang av geometriska former. Beroende på din smak ger designmattor en lekfull eller enkel extravagans.

 

Färgglada motiv är förstahandsvalet i barn- och ungdomsrum. I allmänhet gäller att ju högre fibrerna är, desto mjukare känns det under fötterna - särskilt på en matta med hög lugg går du som om du gick på moln.


När det gäller storleken uppfyller vi dina förväntningar. Små mattor är idealiska för att lägga ut löpare eller broar, men vi erbjuder också rumsfyllande modeller. Så kör på - det är värt det.

Våra mattor: Topppris, sortiment och kvalitet

Endast kvalitetsmattor garanterar ditt välbefinnande. De är tillverkade av slitstark bomull, robust sisal eller andra lättskötta material. Små och stora mattor står emot vardagens påfrestningar med lätthet, de klarar till och med pollen, djurhår och ett turbulent familjeliv.

 

Varje version dämpar effektivt fotspår, vilket är särskilt fördelaktigt i den bullriga hyreshuset. Moderna mattor är också utrustade med säkra och halkfria beläggningar på undersidan. Även på släta laminat-, linoleum- eller klinkergolv riskerar du inte att dina ben dras bort. Golvvärme är inget problem för våra mattor.

Vanliga frågor

Vilken typ av underlag ska jag använda?

Ett kriterium som inte bör underskattas är underlaget under mattan. Ett lämpligt underlag kan förlänga livslängden, öka fotfästet och förbättra värmeisoleringen. Det finns olika typer av underlag, t.ex. gummimattor, skum och fleece, som är lämpliga beroende på typ av matta och undergolv.

Hur är det med utomhusbruk?

De kan också användas utomhus, men de bör vara speciellt utformade för utomhusbruk. Golvbeläggningar för utomhusbruk är vanligtvis tillverkade av robustare material och kan vara ett bra val för uteplatser, balkonger och trädgårdar. Det är dock viktigt att rengöra dem regelbundet och skydda dem från extrema väderförhållanden för att förlänga deras livslängd.

Hur stor ska mattan vara?

Om du vill placera din matta under andra möbler som säng, soffa eller matbord bör du se till att mattan är 20 till 40 cm bredare än möblerna. Annars finns det risk för att möblerna kommer att stå på kanten av mattan. Detta är varken visuellt tilltalande eller gynnsamt för mattans livslängd.

Hur gör man sin matta till en långlivad följeslagare?

För att din matta ska ha en lång livslängd bör du rengöra den regelbundet och enligt materialet. Professionell mattrengöring rekommenderas vart 5:e år, då eventuellt slitage också kan repareras.

När är det dags att byta ut din matta?

Är din golvbeläggning ful, sliten eller fläckig? Då är det dags för en förnyelse. Hur mycket används mattan? Har du tid för regelbundet underhåll? Efter det bör du välja material. Tycker du inte om din gamla matta längre? Matchar inte stilen och färgerna den nya interiören? Eller såg du dig själv trött? I dessa fall bör du fundera på att ge din lägenhet ett yngre utseende med en ny matta.

$(window).on('load',function () { const $btnReadMore = $('.description-section .read-more'); const $categoryDescription = $('.description-section'); $btnReadMore.on('click', function() { $categoryDescription.toggleClass('read-mode'); if ($categoryDescription.hasClass('read-mode')) { $btnReadMore.text("Dölj"); } else { $btnReadMore.text("Läs mer..."); } }); });