535 Mattor

Loading...

Löparmattor

SEK
SEK
document.querySelectorAll("article.product").forEach(function(t){let e=t.querySelectorAll(".variation-item"),a=t.querySelectorAll(".product-list-item");e.length>0&&e.forEach(function(t){t.addEventListener("click",function(){e.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")}),a.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")})})})});

Mattlöpare från Morgenland

Mattlöpare tjänar många syften i våra bostadsutrymmen. Med sin mångsidighet betonar de personlig stil. Löparmattor går aldrig ur stil. De orientaliska mattorna  för sovrum och långa korridorer är de nya stjärnorna i mattuniversumet och du hittar ett attraktivt utbud hos Morgenland Mattor. Löparmattor imponerar med sin höga kvalitet, underbara mönster och fascinerande färger. De är praktiska, passar särskilt bra i trånga rum och ger mysig värme. Även i barnrummeten löparmatta är en lämplig golvdekoration, eftersom den kan användas som lekmatta och ger rummet mer karisma. Vi slår vad om att ditt barn särskilt skulle vilja välja mattan som lekmatta?

Vad är en mattlöpare?

Om en matta har bearbetats smal och långsträckt i sin form kallas den löpare eller mattlöpare. Den används där rummen är trånga eller där fötterna ska ha en varm och bekväm bas. Mattlöparen används främst där skor byts i vardagen och bara fötter eller bara att bära strumpor ger en obehaglig känsla. En löpare krävs vanligtvis i korridoren, i kapprummet eller i omklädningsrummet. En mattlöpare i sovrummet ökar också välbefinnandet efter att ha gått upp, om fötterna inte kommer i kontakt med det kalla golvet direkt.

Ibland följer den med passagen från det ena rummet till det andra som en bro och skyddar undergrunden, kanske gjord av golvskivor eller parkett, från hårt slitage. Då kallas biskopen "bro" efter dess användning.

Eftersom golvet i köket vanligtvis är täckt med kakel är det obehagligt för fötterna att stå under långa stunder när du lagar mat, bakar och tillagar all slags mat. Ett kallt golv orsakar obehag, särskilt när det inte finns golvvärme och det krävs en längre vistelse på ett ställe.

Den moderna kökslöparen ger inte bara värme till dina fötter, utan också komfort tack vare det mjuka materialet.

Löparmattor i köket: det måste du veta

Användningen av löparen i köket kräver speciella egenskaper. På grund av den tunga påfrestningen i vardagen måste den tåla mycket mer utöver den positiva effekten på känslan av kyla och välbefinnande. Materialet som används får inte slitas ut så snabbt och ska kunna hålla borta den smuts som då och då uppstår när man lagar mat på jobbet.

Det är därför inga naturliga material som ull, jute, sisal eller kokosfibrer används för att tillverka köksmattorna. Slitstarka fibrer av polypropen, en 100 procent syntetfiber, gör det möjligt att använda den som bas för fötter i köksdelen. Gelmattlöparen är smutsavvisande och lämplig för allergier.

Precis som alla andra främjar den välbefinnandet och är tack vare sitt material till och med tvättbar och därför särskilt lämplig för köket.

I köket finns det ingen anledning att avstå från vacker design

Den som väljer en löpare i köket behöver inte klara sig utan en design av sin egen smak. Mönster relaterade till matlagning eller köksredskap är ofta att föredra för löparna i köket. Men andra mönster och färger är också möjliga.

Mattor och löpare passar bra på golvet i terrakotta-look, eftersom de inte förstör plattornas speciella karisma. Beroende på rum och användning är värmande golvbeläggningar i ”bränd jord”-mönster och färger som orange, gul, grå, brun, röd och guld lämplig. De stödjer terrakottagolvet och tilltalandet av medelhavsstilen.

Ett kök med möbler i ljus eklook utstrålar naturlighet. Det brukar se rustikt och lantligt ut. Detta går bra med mattlöpare som är i harmoni och inte i kontrast. Starka i sina färger och mindre eleganta i mönstret bildar de en enhet med inredningen.

Skäl att köpa löparmattor

Löparmatta för stämningen: Mer kreativitet i din favorithörna

Vi har alla våra favorithörn i hemmet. Det är här vi helst stannar för att läsa, drömma eller bara chatta med familj och vänner. Det säger sig självt att vi vill göra dessa oaser av avkoppling extra vackra. Löparmattor är gjorda för denna uppgift. Eftersom du kan placera löparmattor om och om igen, ger de dig stor designfrihet. Du kan enkelt lägga löparmattor på laminat- eller parkettgolv. De ger inte bara rummet en ny estetik, de förhindrar även att dina hälar lämnar märken i träet. Se dock till att löparmattan har en halkfri undersida. Annars kan det hända att när du går in kommer det att skjuta dig en lång väg framåt.

Dekorativt designad: Vilken löpare passar din livsstil?

Med en mattlöpare kan alla rum inredas snyggt. Enligt din egen stil kan det vara enkelt eller ovanligt. En modern stil övertygar med tydliga former och svart, vit eller grå färgskala. Den klassiska stilen förlitar sig helt på neutrala färger och även på motiv på löparen, som kaffekoppen i köket. Den skandinaviska stilen är ljus och kännetecknas av sina naturliga material, som bland annat passar bra till en beige matta. 

Kök, hall och vardagsrum: lämpliga löpare för dina rum

Mattlöpare finns i många former och utföranden. I köket ger de mysighet och skyddar golvet. De håller även dina fötter varma. De ska vara slitstarka och smutsavvisande. I hallen håller de smutsen borta från omvärlden, de ska ha en halkfri undersida. I vardagsrummet finns klassiska mattor i form av löpare. I sovrummet fungerar de som en tredelad sängstomme.

Löparmattor i sängkammaren

De äldre av oss känner dem fortfarande, de tredelade löparseten med orientaliska mönster som placerades runt dubbelsängen. Denna tradition har många anhängare än idag, men som tur är har urvalet av mönster, färger och kvaliteter på löparmattor för länge sedan blivit mycket mer sofistikerat. Som fan av modern design hittar du även ett enormt utbud av löpare hos Morgenland Carpets som skär en snygg figur i sovrummet. Men oavsett vilket mönster, de tredelade sängkanterna smickrar alltid dina fötter. Speciellt på vintern kommer du att uppskatta de fluffiga kuddarna.

Löparmattor i entrén: smutsfällor eller snygga blickfång?

Slå två flugor i en smäll! Med en löparmatta kan du städa upp din hall bortom tråkiga grå smutskontrollmattor med bara några enkla steg. En hallmatta gör entrén till din lägenhet mer inbjudande och smutsen från gatan stannar där. Du bör välja robusta egenskaper för ofta använda gångvägar. Det vore synd om den nya löparen snart tappade karisma. 

Löparmattor för mer stil i vardagsrum och matsal

Löparmattor rekommenderas även för bostadsområden, men då med en mjuk hög lugg. De skapar en behaglig känsla när man går, kan fungera som lekmatta för barnen och ser välvårdade och ädla ut. Materialsammansättningen och boytan avgör mattornas kvalitet. Beroende på om du är ute efter en väldigt slitstark eller en gosig variant bör du välja robust sisal eller syntet. Gillar du det naturligt och stilrent? Då är ull ditt material. Naturmaterialet säkerställer en hög livskvalitet, är miljövänligt och hållbart. Var särskilt uppmärksam på skötselanvisningarna för ull, eftersom varje material följer sina egna lagar.

Mattlöpare som designelement

Hemma, på kontor och på alla platser som är öppna för allmänheten fyller mattlöpare en viktig designuppgift. De understryker den individuella atmosfären i ett rum och övertygar ofta med sin egen exklusiva karisma. De gör rummen unika och ger dem den önskade må-bra-faktorn. Hur du använder detta element beror också på materialet och löparens lugghöjd. Du kan till exempel välja sisal, klassiskt ögletyg eller hög lugg.

Bo bekvämt - mattlöpare med komfortgaranti

Utöver dess funktioner och visuella tilltal, garanterar varje mattlöpare även boendekomfort. Särskilt hårda golvbeläggningar som laminat eller kakel avger kall mark under den kalla årstiden, som mattlöparen absorberar. Det ger oss alltid en mysig känsla framför soffan eller sängen. Akustiken gynnas också av de ljuddämpande löparna. De isolerar stötljudet och även musiken, ljudet från tv-programmet och våra samtal. De är nästan alltid lämpliga för golvvärme.

Vi har rätt mattlöpare för alla smaker. Du är välkommen att välja högkvalitativ lugg med ett orientaliskt mönster eller andra ovanliga accenter. Enkla, enfärgade löpare förbättrar också dina rum avsevärt.

Mattlöpare som effektivt skydd

Användningsvärdet på mattlöpare kan inte överskattas. Både i den korta versionen som mattbrygga och i sin långa version skyddar den de dyra parkettgolven, absorberar smuts, smeker fötterna, har en visuell strukturerande effekt och är lätt att rengöra. Dessutom finns löparna till och med måttbeställda.

Varför är löparmattor populära?

Den klassiska mattlöparen är så smal att den passar in i alla rum. Följaktligen säkerställer den komfort i hela hemmet, såsom i entrén, på avsatser och i vardagsrummet, matsalen, arbetsrummet och sovrummet. Stötljuds- och värmeisolering är lika viktigt som att skydda kakel och trägolv med den robusta löparen. Det är därför det är i den livliga korridoren. Tack vare sina kompakta mått kan många löpare lätt tvättas i maskin. Utomhuslöpare ligger på terrassen eller balkongen.

Mattlöparens material!

Materialet som används är lika varierande som designen på mattan. För att du ska kunna njuta av mattan länge bör du vara uppmärksam på naturmaterial. Till exempel är bomullen eller fårullen väl lämpad för en mattlöpare. Dessa material är av hög kvalitet och lovar lång livslängd. Fårull har många fördelar. Den har en hög naturlig fetthalt, vilket gör den mindre mottaglig för smuts. Ullmattorna ger en vacker glans och kan rengöras enkelt och skonsamt. Köper du en mattlöpare av högkvalitativa material får du oftast räkna med ett högre pris. Pris- och prestandaförhållandet kan dock beskrivas som mycket bra, vilket gör att du kan njuta av högkvalitativa mattor under lång tid. De naturliga färgämnena håller längre jämfört med syntetiska och är dessutom ofarliga för hälsan. De naturliga färgerna bleknar bara lite och den hållbara odlingen skyddar även klimatet och miljön i övrigt . Så en matta gjord av naturliga tyger är en verklig tillgång inte bara för ditt hem, utan också för miljön som helhet. Även i detta fall har kvalitet sitt pris. Om du gräver djupare i plånboken kommer du definitivt att gynnas på många sätt i längden.
 

Mattlöparnas egenskaper

Mattlöparna används ofta och med nöje nuförtiden. Men vad är det som gör den här typen av matta så populär? Om du investerar i en mattlöpare får du ett riktigt blickfång. Den smala och avlånga formen är mycket funktionell och kan användas till många olika områden. En mattlöpare kan skapa subtila övergångar på ett sofistikerat sätt och framstå som inbjudande. Mattlöparen känns också väldigt skön mot huden och gör undergolvet med trä eller kakel bekvämare. Liksom alla andra mattor kan löparen också skapa en harmonisk, kreativ atmosfär och öka känslan av välbefinnande hos rumskamraterna. Tack vare det stora utbudet av mattor kan du säkert hitta en passande bit för alla behov och smaker. På så sätt kan du ge uttryck åt varje individuell smak och samtidigt ge ditt hem en unik, harmonisk touch. Löparen kan dock inte bara orsaka uppståndelse inomhus, utan kan även användas underbart utomhus. Hög kvalitet på utomhusmattor kan även användas på balkonger med långsträckt form. Speciellt om balkongen är väldigt smal letar man ofta förgäves efter en passande matta. Mattlöparen kan hjälpa till här och ge mer komfort och skönhet utomhus på nolltid. Kökslöparen finns också ofta i köket. Om du placerar mattan direkt framför köksdelen kan du säkerställa varma fötter och öka komforten vid matlagning. När allt kommer omkring tillbringar man ofta lång tid i köket när man vill skapa läckra rätter för hela familjen. En stadig löpare är också mycket funktionell då den kan skydda golvet från smuts och repor. Således är en kökslöpare inte bara visuellt tilltalande, utan också oumbärlig som ett funktionellt skyddsobjekt. På så sätt kan det ses att man gör ett bra val med en mattlöpare i alla fall. De olika användningsmöjligheterna talar för sig själva och gör denna typ av matta extremt populär bland unga och gamla. Den stora variationen av former och design, är grädden på moset och hjälper till att implementera vackra stilar i ditt eget hem. Med köpet av en Morgenland mattlöpare är möblering verkligen ett stort nöje.

$(window).on('load',function () { const $btnReadMore = $('.description-section .read-more'); const $categoryDescription = $('.description-section'); $btnReadMore.on('click', function() { $categoryDescription.toggleClass('read-mode'); if ($categoryDescription.hasClass('read-mode')) { $btnReadMore.text("Dölj"); } else { $btnReadMore.text("Läs mer..."); } }); });