325 Mattor

Loading...

Skandinaviska Mattor

SEK
SEK
document.querySelectorAll("article.product").forEach(function(t){let e=t.querySelectorAll(".variation-item"),a=t.querySelectorAll(".product-list-item");e.length>0&&e.forEach(function(t){t.addEventListener("click",function(){e.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")}),a.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")})})})});

Gör atmosfären i ditt hem varmare och mysigare med mattor i skandinavisk stil. Vare sig det är under de kalla vintermånaderna eller på sommaren, skandinaviska mattor passar alla rum. Minimalistiska mattor ger en hemtrevlig stil och en elegant, stilfull atmosfär. Oavsett om de är moderna eller orientaliska, anpassar de sig till vilken stil som helst. Vår tidlösa design inkluderar en mängd subtila mönster och naturliga färger.

Vad exakt kännetecknar den skandinaviska inredningsstilen?

Puristiskt - nära naturen - bekvämt: Att bo som i norr har varit en trend länge. Inredningsstilen är baserad på naturen och träet som kommer från Skandinaviens ändlösa barrskogar. Trä ser mysigt och varmt ut, detsamma gäller mattor i skandinavisk stil. Bor du i länder där det är mörkt i flera månader blir din inredningsstil ljus, tydlig och vänlig. I harmoni med naturen präglas den skandinaviska livsstilen av ljusa färger, naturmaterial, tydlig design, enkel elegans och en harmonisk färgsättning. Trogen mottot "Less is more" avstår den skandinaviska stilen med överflöd och alla slags värdelösa blomstrar, men utvalda stycken är skickligt iscensatta. En stor fördel är att Naturmaterial har en positiv effekt på inomhusklimatet. Oavsett om  det är handvävd ullmatta eller naturligt formad fårskinn, knuten eller tuftad, Skandi-mattor visar sig vara tidlöst vackra och skapar en stilfull och mysig atmosfär.

Skandinaviska mattor: färg, mönster, form och material

Pastell och naturliga toner är karakteristiska för skandinaviska mattor. De är ofta monokromatiska och verkar mycket reserverade med sina ljusa puder eller grå toner. Å andra sidan sätter de färgaccenter i vitt, grönt eller med mörka jordtoner. Oavsett vilken färg du föredrar, en skandinavisk matta lånar alltid sin färg från naturen . Om de är mönstrade visar de tydliga och geometriska former som rektanglar, diamanter och trianglar. Olika rutmönster, ränder eller traditionell fiskbensdesign är också populära. Vågiga mönster efterliknar vattnets rörelse, sicksack och prydnadsföremål påminner om trädens bark och lövverk. Norska mönster bygger helt på tradition, så ljusa färgstänk i orange, blått och rött är inte ovanligt. Formerna på skandinaviska mattor sträcker sig från fluffigt fårskinn till fyrkantiga mattor med och utan fransar. De finns i runda och ovala , som hög och lång lugg mattor i olika storlekar. Företräde ges till högkvalitativa och varma naturfibrer som ull och Bomull, samtidigt erbjuds även skandinaviska mattor av syntetiska fibrer.

Om rätt skötsel av mattor i skandinavisk stil

För att hålla skandinaviska mattor vackra under lång tid – oavsett om de är gjorda av naturfibrer eller syntetfibrer – räcker det med enkla skötselåtgärder. Djupt smuts avlägsnas från mattor genom att slå eller skaka ut. Regelbunden dammsugning förhindrar dammpartiklar, djurhår och annan smuts från att tränga djupare in i fibrerna. Vid dammsugning bör du undvika att använda borstfäste för att inte belasta fibrerna för mycket. Munstycket gör det enkelt att ta bort lös smuts och noggrann dammsugning i alla riktningar rekommenderas. Små fläckar på ytan kan tas bort genom att dutta med en kökshandduk från kanten till mitten. Gnidning skulle bara arbeta smutsen djupare in i tyget. Vid reparation av större fläckar från naturmaterial är det alltid lämpligt att kontrollera först kompatibiliteten på ett oansenligt område för att undvika missfärgning och blekning. Om smutsen är för tung rekommenderas professionell rengöring. Här avlägsnas ytlig smuts och smuts som trängt djupt in i tyget genom professionell tvätt och mattan glänser igen i sin gamla glans.

Skandinaviska mattor för varje rum och inredningsstil

På grund av sin minskade elegans kommer skandinaviska mattor till sin rätt i alla vardagsrum. I vardagsrummet visar de sig vara blickfång med sin tydlighet och stil. I kombination med vackra möbler av trä, flätad eller rotting gör de snabbt vardagsrummet till den föredragna platsen att vara på. Skandinaviska mattor erbjuder värme och komfort i rum med massor av vita eller lädermöbler som verkar svala. I sovrummet de bildar en vacker ram längs sängen eller ger en snygg finish vid fotändan. Även i det skyddade utomhusområdet eller på balkongen ser utomhusmattorna väldigt snygga ut under lounge- och trädgårdsmöbler. Dessutom kan skandinaviska mattor kombineras med många boendestilar, övergången till den naturliga lantliga stilen och nostalgisk shabby chic är nästan flytande.

Mattor i skandinavisk stil är eleganta och tidlösa i skönhet. De säkerställer en mysig boendeatmosfär i både stadslägenheten och lanthuset. Med olika material, naturliga färger och subtila mönster kan du få in lite av Skandinavien i ditt hem. Våra kunder drar nytta av ett brett utbud av former och storlekar. Med skandinaviska mattor i prisklasserna är det garanterat att alla hittar den matta som passar dem. Vårt expertteam följer gärna med dig på vägen till ditt alldeles egna favoritplagg.

$(window).on('load',function () { const $btnReadMore = $('.description-section .read-more'); const $categoryDescription = $('.description-section'); $btnReadMore.on('click', function() { $categoryDescription.toggleClass('read-mode'); if ($categoryDescription.hasClass('read-mode')) { $btnReadMore.text("Dölj"); } else { $btnReadMore.text("Läs mer..."); } }); });