243 Mattor

Loading...

Blå Mattor

SEK
SEK
document.querySelectorAll("article.product").forEach(function(t){let e=t.querySelectorAll(".variation-item"),a=t.querySelectorAll(".product-list-item");e.length>0&&e.forEach(function(t){t.addEventListener("click",function(){e.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")}),a.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")})})})});

Blå Mattor

Blått är längtans färg. Madonnans kappa är traditionellt blå. Romantikerna talade om den blå blomman. I modern design har blått varit en del av kanon sedan Bauhaus. Konstnärer som Yves Klein skapade ett helt universum av rent blått. Om du köper den här mattan kommer du att gå på moln och känna dig inspirerad. Ett stort rum kan alltså vinna i mysighet, ett litet rum med en matta i ljusblått på bredden. På grund av sin lugnande färg är dessa mattor extremt populära och passar nästan alla interiörer.

Blå mattor i olika storlekar och former

Dessa mattor finns i alla möjliga former och storlekar, så de passar in i alla vardagsrum. Dess färgintensitet ökar komforten och sätter fantastiska accenter. Välj rätt format från oss!

Från duvblå till turkos - drömfärger för mattor

Det finns otaliga variationer av blått. Förr i tiden kunde blå ull och siden bara färgas med indigo och ull. Till och med egyptierna använde det. Idag uppskattas mattkombinationer som blågrå, blåguld eller maritimt blåvitt med ränder. Du kan använda dem för att skapa kontrast och ge rummet struktur eller skapa en ädel atmosfär ton i ton med en dyrbar orientalisk matta.

Växlingen mellan texturer och ytor påverkar spänningen och harmonin i rummet. En mönstrad persisk matta bör få komma till sin fulla rätt. För mycket detaljerade möbler förtar dess skönhet. En enfärgad kelim passar in i ett rikt utsmyckat rum eller en matta dekorerad med stora ytor av distinkta mönster, som en Gabbeh-matta.

Mattan i blått - olika material att välja mellan

Det finns ett stort urval av material för denna matta. Det finns dessa alternativ:

Pälsmatta: Blått är relativt ovanligt för pälsmattor, men det gör denna variant till ett blickfång för den excentriska inredningsstilen. Med detta gör du ett stilistiskt uttalande.

Matta med lugg: Hög lugg och kort lugg ser bra ut i blått, dessa mattor finns i flera nyanser av blått och även med mönster.

Bomullsmatta: Bomull kan enkelt färgas blått, vilket är anledningen till att vi ser denna variant oftare. Sådana mattor läggs ofta ut i hallen eller köket. Kombinationen av blått och vitt passar bra med den maritima inredningsstilen.

Varmt eller kallt? Denna matta kan göra båda

Blå nyanser förknippas ofta med kyla. Caspar David Friedrichs målningar står för ångest och kyla, röda komponenter ger blått ett violett skimmer som uppfattas som varmt. När du köper denna matta bör du i förväg bestämma vilken look du vill att din interiör ska ha och vad du vill kombinera mattan med.

En studie kan göra med svalhet och koncentration, i ett sovrum kanske du föredrar det mysigt. Men om du väljer en korthårig eller slätvävd matta för ett rum som används ofta, bör den blå färgen inte vara för ljus. Om du drömmer om en nepalesisk matta ska du välja en robust men ändå gosig golvbeläggning av höghårig ull som imponerar med sin distinkta ornamentik och speciella knutningsteknik.

Vårt exklusiva urval av mattor

Urvalet av dessa mattor är verkligen imponerande. Beroende på typ av matta, som sisal, kelim eller Gabbeh, samt storlek och form, ger var och en av dessa mattor rummet ett unikt utseende och känsla.

Brett utbud av billiga mattor online

Du kan enkelt beställa denna matta från oss online. Välj mellan en mängd olika färgnyanser, till exempel ljus- och mörkblå eller den populära marinblå. Den blå nyansen måste bara matcha din inredning och de andra hemtillbehören. Välj också rätt form och storlek samt rätt material och lugg. Dessa mattor är särskilt populära i barnrum. De skapar en maritim atmosfär där.

Matcha din matta korrekt

Om en matta är blå kan den kombineras med möbler och accessoarer på olika sätt, eftersom den blå färgen passar med nästan alla andra nyanser. Så du kan leva ut din kreativitet när du möblerar med denna matta. Kombinera gärna olika nyanser av blått. Mörkblått skapar en uppfriskande kontrast mot ljust vitt. Dessutom passar blått bra med svala gråtoner, vilket skapar en avslappnad atmosfär. Våra blå persiska mattor och Gabbeh-mattor i denna färg är en speciell attraktion.

Attraktiva färgkombinationer med denna matta

Blått har gult som komplementfärg, som också finns i orange. Den blå mattan passar därför bra ihop med gula eller orange väggar, gardiner och enskilda möbler. Denna kombination skapar en glad spänning. Denna matta framför ljusbruna och vita möbler eller ytor skapar mer lugn och harmoni. Det är så man skapar både den maritima och den medelhavsinspirerade inredningsstilen. Men ett stänk av rött passar också bra ihop med det blå.

Helt enkelt uppfriskande: Dessa mattor lugnar rummet

Den här mattan har en uppfriskande och lugnande effekt på samma gång. Det är därför många människor lägger den i sovrummet för att slappna av helt.

Read blue Mattmönster traditionellt eller tolka dem på ett modernt sätt

Dessa mattor berättar historier. Mönstren i orientaliska och persiska mattor leder in i sagovärlden i Tusen och en natt. Persiska mattor är bland de mest värdefulla mattorna, deras tradition går tusentals år tillbaka i tiden. I Iran knyts de äkta persiska mattorna med stor skicklighet. Varje region har sina specifika mönster.

Bidjar-mattor är kända för sin robusthet som bygger på en hög knutdensitet och en speciell vävteknik. Med en reserverad design kan du använda dem på en mängd olika sätt. Bidjar-mattor är särskilt kända för sina blommiga Herati-mönster.

En av de mest kända orientaliska mattorna är Keshan-mattorna. Redan på 1600-talet betraktades de som lyxvaror och prydde husen i palats och rika köpmän. Traditionellt färgades minst en vävtråd ljusblå. De magnifika mattorna är omsorgsfullt designade och kombinerar ofta en medaljong och en rikt mönstrad botten.

De används för lugn och koncentration

Det fascinerande med dessa mattor med klassiska mönster är deras unikhet, som motsvarar din individualitet. Blått sträcker sig från nästan vitt med en ljusblå till den djupa mörka trendfärgen marinblå. Att kombinera moderna möbler med en handknuten matta skapar en distinkt atmosfär.

Högkvalitativa mattor kan bli livslånga följeslagare. Vänner av den svala atmosfären kommer att uppskatta sin trogna följeslagare lika mycket som människor som gillar det mysigt eller lekfullt romantiskt. Blått harmoniserar med sval terrazzo och den varma tonen i gamla golvbrädor. Med en matta i blått kan (levande) drömmar gå i uppfyllelse. 

Köp och finansiera blå mattor på avbetalning

Du kan mycket enkelt finansiera din matta hos oss, där du bestämmer löptiden och därmed storleken på de månatliga betalningarna. Naturligtvis kan du också välja andra betalningsalternativ.

Tips för att ta hand om dina blå mattor

Regelbunden dammsugning: Dammsug din matta regelbundet för att avlägsna smuts och skräp som kan skada fibrerna.

Rengöring på plats: Rengör omedelbart spill med en ren, absorberande trasa. För tuffare fläckar, använd en mild tvättmedelslösning.

Professionell rengöring: Låt din matta rengöras professionellt med några års mellanrum för att avlägsna djupt sittande smuts och återställa dess livfullhet.

Skydda mot solljus: Direkt solljus kan bleka färgen på din matta. Placera mattan i ett område som får indirekt solljus eller använd gardiner för att blockera hårda strålar.

Rotera din matta: Att rotera mattan regelbundet hjälper till att jämna ut slitage.

Varför välja Morgenland för blå mattor

Kvalitet: Morgenland har åtagit sig att tillhandahålla högkvalitativa mattor tillverkade av de finaste materialen.

Stor variation: På Morgenland erbjuder vi ett brett utbud av dessa mattor i olika stilar, mönster och storlekar.

Hantverksskicklighet: Våra mattor är handgjorda av skickliga hantverkare som har generationer av erfarenhet.

Hållbarhet: På Morgenland har vi åtagit oss att använda hållbara metoder vid tillverkningen av våra mattor.

Vanliga frågor om blå mattor

Hur integrerar jag en blå matta i min befintliga inredning?

Du kan integrera din matta i din befintliga inredning genom att överväga följande tips:

Välj en blå nyans som kompletterar din befintliga färgpalett.

Para ihop din matta med neutrala möbler och tillbehör för att skapa en balanserad look.

Använd blå accenter, t.ex. kuddar eller gardiner, för att knyta mattan till den övergripande designen.

Experimentera med olika mönster och texturer för att skapa visuellt intresse.

Är blå mattor lämpliga för områden med mycket trafik?

Ja, dessa mattor kan vara lämpliga för områden med mycket trafik. Det är dock viktigt att välja ett slitstarkt material, t.ex. ull eller polyester, som tål tung användning. Överväg också att använda en mattdyna för att ge extra dämpning och förhindra att mattan glider.

Finns det olika nyanser av blå mattor tillgängliga?

Ja, det finns olika nyanser av mattor tillgängliga. Från livlig cerulean till lugnande marinblå, du kan hitta en matta i olika nyanser som passar din smak och stil.

Finns det miljövänliga alternativ för blå matta?

Ja, det finns miljövänliga alternativ för dessa mattor. Vissa mattor är tillverkade av naturfibrer, såsom ekologisk bomull eller jute, som kommer från hållbara källor. Dessutom tillverkas vissa mattor med hjälp av miljövänliga färgämnen och tillverkningsprocesser. Leta efter certifieringar, t.ex. Global Organic Textile Standard (GOTS), för att säkerställa att mattan är miljövänlig.

$(window).on('load',function () { const $btnReadMore = $('.description-section .read-more'); const $categoryDescription = $('.description-section'); $btnReadMore.on('click', function() { $categoryDescription.toggleClass('read-mode'); if ($categoryDescription.hasClass('read-mode')) { $btnReadMore.text("Dölj"); } else { $btnReadMore.text("Läs mer..."); } }); });