Orientaliska Vävda Mattor

387 Mattor

Loading...

Orientaliska Vävda Mattor

SEK
SEK
document.querySelectorAll("article.product").forEach(function(t){let e=t.querySelectorAll(".variation-item"),a=t.querySelectorAll(".product-list-item");e.length>0&&e.forEach(function(t){t.addEventListener("click",function(){e.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")}),a.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")})})})});

Vissa gillar det gosigt och mysigt, andra uppskattar tydliga former och minimalism. Med en vävd matta kan du sätta accenter och säkerställa harmoni. De spänstiga mattunderverken kan göra vad som helst och håller sig alltid i form.


 

Vävda mattor – robusta, moderna och tidlöst vackra

Vävda mattor ser tillbaka på en lång historia långt in i antiken. För att väva är den äldsta tekniken för att göra mattor. För produktionen används ett så kallat tvåtrådssystem, där vertikala varptrådar först spänns in i en vävram. De horisontella väfttrådarna förs växelvis genom varptrådarna uppifrån och under för hand, vilket gradvis skapar en platt väv.

Den stora variationen av vävda mattor beror bland annat på att de inte bara har producerats regionalt, utan alltid har producerats av alla kulturer runt om i världen. Beroende på ursprungsland varierar de använda materialen och det traditionella utseendet. Inslags- och varptrådar kan vara gjorda av bomull, ny ull, viskos , hampa eller sisalvarelse. Mattor av siden ser särskilt eleganta ut . Beroende på mattan kan varptrådarna bearbetas som en kant eller länkas till fransar. En av fördelarna med en vävd matta är att den är platt, lätt och väldigt flexibel . Dessutom är bilden identisk på ovan- och undersidan , varför vävda mattor kan användas från båda sidor. Tillsammans med robusthet och spänst

ett faktum som talar för en lång livslängd. Det bästa beviset på detta är antikvävda mattor, som har överlevt i mer än ett sekel och fortfarande vittnar om högkvalitativa material och mästerligt hantverk. Som eftertraktade samlarobjekt får de nu topp-priser.

Stilistisk variation av vävda mattor i olika färger och mönster

Nomadfolk använde en gång sina handvävda kelimmattor som golvbeläggningar och väggdekorationer och skildrade deras vardag, sina känslor, sina önskningar och sina traditioner på dem. Mönster, tecken, motiv och symboler varierade beroende på stam. Kilimmattorna visade ofta geometriska mönster eller detaljerat djur- och växtliv. De traditionella vävda mattlöparna är fortfarande mycket populära som kelims och finns nu även i moderna versioner med fräscha färger och färgglada mönster.

Det finns även monokromatiska vävda mattor i subtila färger - som en vävd matta i beige eller en vävd matta i grått - och mattor med reducerade mönster, som förlitar sig på stilistiska inslag men inte orsakar några störningar i rummet. Vävda mattor i ömtåliga pastellnyanser eller enskilda delar som påminner om modern konst eller målningar skapar också en dekorativ och modern boendeatmosfär. Det finns vävda mattor i olika storlekar som till exempel den populära 160x230 cm vävda mattan. Det är variationen som gör vävda mattor till ett modernt boendetillbehör som enkelt kan integreras i vilken inredningsstil som helst. Oavsett om det är klassiskt, etnoiskt, lanthus, vintage eller tydlig puristisk design, de förstärker varje rum och sätter stilfulla accenter.

Rätt skötsel av din vävda matta

Vävda mattor anses vara extremt robusta och hållbara. Deras vård kräver ingen ökad ansträngning. Vävda mattor bör dammsugas minst en gång i veckan med en vanlig dammsugare. På grund av sin låga vikt kan de enkelt vändas och dammsugas från båda sidor. Det krävs inte ens mycket ansträngning för att skaka ut det. Små fläckar kan lätt tvättas ur med en lut av vatten och ostmassa. Skum och kemtvätt, rengöringsanordningar och tvättmaskiner bör undvikas till förmån för mattan. Om en grundlig rengöring är på väg, är det lämpligt att anförtro den till en professionell mattrengörare. Form, kvalitet och färg bibehålls garanterat. För att undvika ensidigt slitage och blekning från solljus rekommenderar specialister att den roteras 90 eller 180 grader med några månaders mellanrum.

Rätt vävd matta för varje vardagsrum

Tack vare sina smutsavvisande egenskaper är sisal- och hampamattor idealiska golvbeläggningar för hårt besökta rum, hallar och entréer. I vardagsrummet skapar vävda mattor under ett soffbord eller din favoritfåtölj en hemtrevlig atmosfär. Var det än ska vara mysigt och bekvämt passar en vävd matta av ny ull eller en vävd matta av bomull särskilt bra. Vävda mattor erbjuder också en mängd olika former. Hos oss hittar du ett brett urval av rektangulära, fyrkantiga, runda och smala mattor. På så sätt skapar dessa vackra och mångsidiga mattor harmoniska och hemtrevliga accenter och anpassar sig till varje boendekoncept och varje yta.

Vårt utbud av vävda mattor sträcker sig från klassisk design till modernt utförande. Med olika ursprungsländer, material, stilar, former och storlekar erbjuder vi våra kunder ett brett urval. Det gäller även mönstren på våra mattor, som sträcker sig från naturliga motiv till geometriska figurer och modern randig design. Olika priskategorier säkerställer att rätt vävd matta förblir överkomlig för varje budget. Med köpet av en vävd matta fattar du ett medvetet beslut till förmån för tradition, modern livsstil och hållbarhet. Så det finns skäl nog att välja en snygg, varierad och lättskött vävd matta. Om du vill köpa en vävd matta ser vi fram emot att hjälpa dig med ditt val om du önskar.

$(window).on('load',function () { const $btnReadMore = $('.description-section .read-more'); const $categoryDescription = $('.description-section'); $btnReadMore.on('click', function() { $categoryDescription.toggleClass('read-mode'); if ($categoryDescription.hasClass('read-mode')) { $btnReadMore.text("Dölj"); } else { $btnReadMore.text("Läs mer..."); } }); });