654 Mattor

Loading...

Nepal Mattor

SEK
SEK
document.querySelectorAll("article.product").forEach(function(t){let e=t.querySelectorAll(".variation-item"),a=t.querySelectorAll(".product-list-item");e.length>0&&e.forEach(function(t){t.addEventListener("click",function(){e.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")}),a.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")})})})});

Nepal matta

Om du letar efter en ny matta och värdesätter ett speciellt material och ett snyggt utseende, är Nepal matta definitivt en kategori du bör titta närmare på. Dessa högkvalitativa mattor kommer från en gammal tradition. 

 

Deras material är ull från de nepalesiska fåren. En speciell egenskap hos denna matta är hur den tillverkas: denna matta knyts fortfarande mödosamt för hand idag. Med cirka 40.000 till 90.000 knutar per kvadratmeter är Morgenland mattor högkvalitativa exemplar. 

 

De intressanta knytningsteknikerna för denna typ av matta fördes ursprungligen till Nepal av tibetaner och blev snabbt världsberömda tack vare sin exklusivitet och unika kvalitet

Högkvalitativa och speciella material i Nepal matta

En matta som knyts för hand med så stor ansträngning kan inte tillverkas av ett enkelt material. Denna matta är knuten av högkvalitativ, ren ny ull från får. 

 

Av denna anledning är en handknuten Nepal matta inte bara kvalitativt övertygande utan också mycket mjuk och exceptionellt hållbar. Med enkel skötsel kan du se till att din matta kommer att tjäna dig väl under många år och att dess mjuka material är en verklig välsignelse för dig.

Vilka är de grundläggande egenskaperna hos en nepalesisk matta?

Traditionen med mattor kommer från Tibet. Därifrån flydde människor till Nepal på 1950-talet, där de återupplivade och vidareutvecklade konsten att väva mattor. Inom en mycket kort tid tog sig mattor från Nepal till Europa eftersom ett schweiziskt initiativ främjade den nepalesiska ekonomin. Det var därför experten J. Iten-Matiz gjorde en stor insats. 

 

Han motiverade de nepalesiska producenterna att orientera sig mot europeiska smaker. De utvecklade sedan de typiska border-mattorna med sin behagliga färgsättning, som mycket snabbt blev en stor framgång. Mattornas grundväv består av bomulls trådar, luggen är i sin tur gjord av ny ull med konturskärningar. Silke kan läggas till.

Fördelar med nepalesiska mattor?

  • Robust i tyget och mycket rustik
  • Elegant, tidlös design
  • Kreativa och moderna kanter
  • Reglering av inomhusklimatet
  • Värmeisolerande
  • Naturprodukter tillverkade av upp till 100% ny ull

Mattor från Nepal är alltid utmärkt bearbetade. Det höga innehållet av ny ull gör dem mycket värdefulla och designen är tidlös. Kreativt utformade kantmönster ger dem en speciell touch. Deras lugg är slitstark och motstår nedsmutsning mycket bra. Färg är helt och hållet en fråga om smak. Visst, vissa gillar lite mer färgstarka mattor.

Nepalesiska mattor på TEPGO

Det sydasiatiska inlandslandet Nepal mellan Kina och Indien, beläget i delar av Himalaya, har under de senaste decennierna blivit ett centrum för extraordinär knypplingskonst. De flesta fabrikerna är baserade i Nepals huvudstad Kathmandu och får sin ull från får i de omgivande betesmarkerna i höglandet. 

 

Denna ull kännetecknas av en sensationell kvalitet och anses vara mycket lättskött. Konstgjorda tillsatser är tabu i produktionen och nepalesiska mattor knyts traditionellt för hand. Knytdensiteten kan variera från 90.000 till 280.000 knutar per kvadratmeter, med ett genomsnitt på 155.000 knutar. 

 

Designermärken som Luxor Style och Luxor Living skapar nu mattmönster, som kan variera från enkla och eleganta till mycket ovanliga. Luxor Style har till exempel utvecklat Swarovski-kollektionerna Luxor Style Princess, Noblesse, Queen och Royal, som kombinerar nepalesisk knytning med moderna matta design. Kristalldekorationerna som ger dessa mattor en lyxig karaktär kommer från Swarovski.

Knytdensiteten anges här i "knutar":

"knutar" har blivit standardenheten för mätning av knutdensiteten hos dessa mattor, där 200 knutar motsvarar en densitet på ca 280.000 knutar per kvadratmeter, medan den nedre gränsen är 60 knutar (ca 90.000 knutar). Om en matta från Nepal är knuten med 200 knutar är den tillverkad av rent silke.

Snygg design på mattor för en härlig atmosfär

Högkvalitativa nepalesiska mattor kommer inte bara att övertyga dig med sitt fantastiska material utan också med sin tidlösa design, sådana mattor inspirerar varje betraktare. Här hittar du handknutna mattor i en mängd olika former, färger och mönster. 

 

Även om denna typ av matta traditionellt har eleganta asiatiska element, finns det nu också en mängd moderna varianter. Så du kan säkert köpa den här mattan från oss som passar perfekt för din individuella smak.

Intressanta varianter av de nepalesiska mattorna i mönster och färger

Vi har de rätta mattorna för dig som älskar orientaliska, tidlösa och moderna stilar. Om du vill ha en matta i en dämpad färg som en beige Nepalmatta, röd eller brun, eller om du vill ha iögonfallande mönster i blått eller grönt, har vi ett intressant urval av vackra mattor för dig. Oavsett om den är klassisk och monokrom, diskret mönstrad, färgstark och iögonfallande eller har en ovanlig design är mattan alltid ett vackert blickfång som förhöjer vilket rum som helst. 

 

Precis som med färger och mönster har du mycket att välja på när det gäller storleken på din nya matta. Förutom särskilt stora mattor hittar du också smala och små mattor hos oss. Om du letar efter ett mycket speciellt format kan du satsa på den här mattan. Så det finns en lämplig matta eller löpare för varje rum i ditt hem.

En vacker Nepal matta för varje rum

Alla rum kan bli underbart förhöjda med denna matta. Vi har inte bara rätt matta för vardagsrummet utan även vackra exemplar för sovrummet eller arbetsrummet. I princip passar en elegant matta i en subtil färg in i alla rum. Ett sådant exemplar är tidlöst och tål även många renoveringar av dina lokaler. 

 

Men du kan också välja den här mattan 250x350 centimeter, som kommer att bli rummets kontaktpunkt: en matta med ett slående mönster och starka färger sticker ut mer och tar därmed positionen som huvudtillbehöret i rummet. Iögonfallande mattor med typiska asiatiska mönster är ett bra blickfång, särskilt i vardagsrum och studierum.

Behåll skönheten i dina mattor med rätt skötsel

För att din nya matta ska se ut som ny år efter år bör du ta väl hand om den. Eftersom dessa mattor är modernt tillverkade av den speciella jungfruliga höglandsullen, behöver de vård som skyddar ullfettet. Därför bör du inte använda ett vanligt mattschampo som innehåller fettlösande ämnen. 

 

Dammsug regelbundet din dyrbara matta i fiberriktningen. Om du blir smutsig kan du rengöra mattan genom att dutta och eventuellt använda ljummet vatten. På så sätt får du en vacker matta som kommer att inspirera dig under många år framöver, både med sin utmärkta kvalitet och sitt extraordinära utseende.

Slutsats: Nepal mattor är billiga som speciella hemtillbehör

Med denna matta köper du en högkvalitativ produkt som imponerar med sitt mjuka material, sin ovanliga knutningsteknik och sin fantastiska design. Oavsett om den är ädel och tidlös eller slående och modern: denna matta är alltid ett exklusivt val. 

 

Dessa mattor är också slitstarka och därför särskilt hållbara. Med en matta som denna gör du rätt val för ditt hem - för sovrum såväl som för vardagsrum eller arbetsutrymmen.

Värt att veta om nepalesiska mattor

Även om tibetaner som emigrerade till det som nu är Nepal utvecklade mattor i mitten av 1900-talet, var konsten att väva mattor känd i regionen redan innan dess. Den nya ullen från nepalesiska får, som betar på upp till 4.000 meters höjd i Himalaya, är ett utmärkt material för mattor av alla slag.

$(window).on('load',function () { const $btnReadMore = $('.description-section .read-more'); const $categoryDescription = $('.description-section'); $btnReadMore.on('click', function() { $categoryDescription.toggleClass('read-mode'); if ($categoryDescription.hasClass('read-mode')) { $btnReadMore.text("Dölj"); } else { $btnReadMore.text("Läs mer..."); } }); });