Handknutna Mattor

>10000 Mattor

Loading...

Handknutna Mattor

SEK
SEK
document.querySelectorAll("article.product").forEach(function(t){let e=t.querySelectorAll(".variation-item"),a=t.querySelectorAll(".product-list-item");e.length>0&&e.forEach(function(t){t.addEventListener("click",function(){e.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")}),a.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")})})})});

Handknutna mattor

Dessa mattor, även kända som persiska eller orientaliska mattor, är mer än bara golvbeläggningar; de är konstverk som genomsyras av tradition, kultur och utsökt hantverkskunnande. Dessa mattor har en unik charm och elegans som kan lyfta vilket utrymme som helst och ge en touch av värme och sofistikering.

Fördelar med handknutna mattor

De erbjuder massor av fördelar. Några av dem är:

 • Hållbarhet: Dessa mattor är otroligt slitstarka och kan hålla i generationer med rätt skötsel. Användningen av högkvalitativa material som ull och silke, i kombination med den noggranna handknutningstekniken, säkerställer att dessa mattor tål år av slitage.
 • Unikhet: Var och en av dessa mattor är ett unikt mästerverk, handvävt av skickliga hantverkare med en månghundraårig teknik. Det finns inte två mattor som är exakt likadana, vilket gör dem till ett exceptionellt och individuellt tillskott till ditt hem.
 • Skönhet och stil: Dessa mattor finns i ett fantastiskt utbud av mönster, färger och mönster. Från intrikata blommotiv till djärva geometriska mönster, denna matta kompletterar alla stilar och inredningar.
 • Investering: De är en värdefull investering som kan uppskattas över tid. De betraktas som arvegods och kan föras vidare genom generationer.
 • Hållbar och miljövänlig: Dessa mattor tillverkas ofta av naturmaterial som ull och silke, som är förnybara och biologiskt nedbrytbara. Handknytning kräver också minimalt med energi och resurser, vilket gör det till ett miljövänligt val.
   

Egenskaper hos handknutna mattor

 • Knutar: Dessa mattor tillverkas genom att enskilda knutar knyts för hand på en vävstol. Antalet knutar per kvadratcentimeter är en bra indikator på mattans kvalitet. Mattor med ett högre antal knutar är i allmänhet mer finvävda och har en mer invecklad design.
 • Material: De vanligaste materialen som används i dessa mattor är ull och silke. Men även andra material som bomulljute och hampa kan användas.
 • Färgning: Traditionellt har dessa mattor färgats med naturliga färgämnen från växter och insekter. Men idag kan vissa mattor använda syntetiska färgämnen för att uppnå ett bredare spektrum av färger.
 • Ursprung: De tillverkas i olika länder runt om i världen, inklusive Iran, Afghanistan, Indien, Nepal och Turkiet. Varje region har sin egen stil och tradition när det gäller att tillverka mattor.

Ursprung för handknutna mattor

Det exakta ursprunget till denna matta är okänt, men man tror att de har tillverkats i århundraden i Centralasien. Nomadstammarna i denna region använde mattor för att värma och isolera sina tält. Med tiden spreds konsten att tillverka mattor till andra delar av världen, och den blev en symbol för lyx och status.

Tips för att ta hand om dina handknutna mattor

 • Dammsug regelbundet: Använd en dammsugare med en mjuk borste för att avlägsna damm och smuts från mattans yta.
 • Rotera mattan med jämna mellanrum: Detta hjälper till att förhindra ojämnt slitage.
 • Rengör spill omedelbart: Torka upp spill med en ren, absorberande trasa. Gnugga eller skrubba inte, eftersom det kan skada fibrerna.
 • Professionell rengöring: Låt din matta rengöras professionellt med några års mellanrum så att den håller sig i bästa skick.

Saker att tänka på när du väljer en handknuten matta

 • Storlek: Mät utrymmet där du planerar att placera mattan och välj en matta som är i rätt storlek.
 • Färg och mönster: Tänk på vilka färger och mönster som kompletterar din befintliga inredning.
 • Material: Välj ett material som är slitstarkt och lätt att ta hand om.
 • Antal knutar: Ett högre antal knutar indikerar en finare vävd matta och ger i allmänhet ett högre pris.
 • Ursprung: Undersök de olika stilarna på dessa mattor från olika regioner för att hitta en som passar din smak.

Varför Morgenland för handknutna mattor

Morgenland är en ledande online-återförsäljare av högkvalitativa handknutna mattor. Vi erbjuder ett brett urval av mattor från hela världen, i en mängd olika stilar, storlekar och färger. Vi är fast beslutna att ge våra kunder bästa möjliga urval av dessa mattor till konkurrenskraftiga priser.

Vanliga frågor om handknutna mattor

Vad skiljer handknutna mattor från andra typer av mattor?

Dessa mattor tillverkas med precision och uppmärksamhet på detaljer, vilket resulterar i en högre kvalitet och mer hållbar produkt jämfört med maskintillverkade mattor.

Vilka material används vanligtvis i handknutna mattor?

Ull är ett populärt material för dessa mattor på grund av dess mjukhet, hållbarhet och naturliga fläckbeständighet. Andra material, som silke, bomull och jute, kan också användas vid tillverkningen av dessa mattor.

Är handknutna mattor mer slitstarka än maskintillverkade mattor?

Ja, de är i allmänhet mer hållbara än maskintillverkade mattor på grund av de enskilda knutarna och kvaliteten på hantverket. De kan hålla i generationer med rätt skötsel.

Kan jag placera en handknuten matta på vilken typ av golv som helst?

Ja, dessa mattor kan placeras på alla typer av golv, inklusive lövträ, kakel och matta. Det är dock viktigt att använda en mattunderlägg för att förhindra att mattan halkar och skydda golvet under.
 

$(window).on('load',function () { const $btnReadMore = $('.description-section .read-more'); const $categoryDescription = $('.description-section'); $btnReadMore.on('click', function() { $categoryDescription.toggleClass('read-mode'); if ($categoryDescription.hasClass('read-mode')) { $btnReadMore.text("Dölj"); } else { $btnReadMore.text("Läs mer..."); } }); });