2181 Mattor

Loading...

Tabriz Mattor

SEK
SEK
document.querySelectorAll("article.product").forEach(function(t){let e=t.querySelectorAll(".variation-item"),a=t.querySelectorAll(".product-list-item");e.length>0&&e.forEach(function(t){t.addEventListener("click",function(){e.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")}),a.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")})})})});

Täbriz Mattor

Dessa mattor är handknutna persiska mattor. Dessa mattor har en lång och händelserik historia som går tillbaka till 1200-talet. De tillverkades ursprungligen i staden Tabriz i nordvästra Iran och var en viktig del av den persiska kulturen. De var kända för sin kvalitet och skönhet och uppskattades i många delar av världen.

Material och kvalitet

De är tillverkade av silke och ull av finaste kvalitet. Användningen av naturmaterial gör mattan till ett mer miljövänligt alternativ till syntetiska mattor. Kvaliteten på de material som används återspeglas i mattornas hållbarhet och lyxiga utseende.

Mångfald i mönster och design

Dessa mattor kännetecknas av sina olika mönster och utseenden, allt från traditionella persiska motiv till modern design. Populära mönster inkluderar det karakteristiska "Herati-mönstret", som består av små, bladformade mönster, samt "Boteh-mönstret", som kännetecknas av sina motiv. Färgerna på dessa mattor är oftast livfulla, allt från rött och grönt till blått och gult.

Kulturella betydelser

De mönster och mönster som används i dessa mattor har ofta symboliska eller kulturella betydelser. "Herati"-mönstret, till exempel, används ofta som en symbol för kärlek och lycka. "Boteh-mönstret" används som en symbol för tillväxt och fertilitet. Färgerna på dessa mattor kan också ha symboliska betydelser, till exempel rött som en symbol för mod och grönt som en symbol för hopp.

Fokus på hantverksmässiga färdigheter

Tillverkningen av dessa mattor kräver stor manuell skicklighet och tålamod. Processen börjar med valet av material. Fint silke och ull från får används vanligtvis till dessa mattor. Ullen och silket spinns och färgas innan mönstret ritas på papper och överförs till mattan. Sedan följer plockningsprocessen, där trådarna försiktigt vävs in i mönstret. Denna process kan ta veckor eller till och med månader och kräver god precision och omsorg.

Använda Tabriz Mattor i olika inredningsstilar

Tabrizmattor kan integreras med en mängd olika möbler eftersom de finns i ett brett utbud av mönster och färger. För att integrera dem i en viss stil bör du titta närmare på mattans färger och mönster och använda de andra elementen i rummet för att matcha. 

Till exempel skulle en matta med starka, livfulla färger och ett slående mönster passa bra med en modern, minimalistisk stil. Mattor med känsliga pastellfärger och ett mer subtilt mönster matchar i sin tur bättre en klassisk stil. Det är viktigt att använda mattan som en del av den övergripande dekorationen för att överväga och förena den med de andra elementen i utrymmet.

Skötselråd för långvarig skönhet

Att ta hand om dessa mattor är viktigt för att bibehålla deras kvalitet och skönhet. För att göra det är det viktigt att tänka på följande saker:

Regelbunden dammsugning: Se till att dina mattor håller länge genom att dammsuga regelbundet för att avlägsna smuts och damm.

Snabb fläckbehandling: Ta snabbt bort eventuella fläckar genom att försiktigt gnugga med en fuktig trasa; avstå från att använda kemiska rengöringsmedel.

Skydd mot solljus: Undvik direkt solljus för att förhindra färgblekning och bibehålla mattans livskraft.

Professionell rengöring: Bevara kvaliteten och skönheten hos dina mattor med regelbunden professionell rengöring snarare än DIY-metoder.

Hantera med omsorg: Behandla dina mattor med omsorg för att förlänga deras livslängd och bibehålla deras estetiska tilltal.

Varför Morgenland för Tabriz Mattor

Morgenland är en ledande leverantör av dessa mattor, kända för vårt engagemang för äkthet, kvalitet och kundnöjdhet. Vi köper våra mattor direkt från betrodda vävare i Tabriz, vilket säkerställer att varje bit är en autentisk representation av regionens rika matttillverkningsarv.

Här är några av de andra anledningarna till att du bör välja oss för dessa mattor:

Oöverträffad expertis: Vårt team av experter har omfattande kunskaper om denna matta, vilket gör det möjligt för oss att skapa en samling som visar upp det finaste hantverket och konstnärskapet.

Exceptionell kvalitet: Vi inspekterar noggrant varje matta för att säkerställa att den uppfyller våra stränga kvalitetsstandarder. Våra mattor tillverkas med hjälp av de finaste materialen och tidsenliga tekniker, vilket resulterar i både vackra och hållbara föremål.

Äkthetsgaranti: Vi garanterar äktheten hos våra mattor, vilket ger dig sinnesro att du investerar i en äkta släktklenod.

Personlig service: Vi är fast beslutna att tillhandahålla exceptionell kundservice, erbjuda expertvägledning och personliga rekommendationer för att hjälpa dig att hitta den perfekta mattan för ditt hem.

Slutsats

Sammanfattningsvis är dessa mattor ett värdefullt tillskott till alla hem. De är inte bara vackra att se på, utan också av högsta kvalitet och hållbarhet. Med rätt skötsel och rengöring kan de överleva i årtionden och till och med ärvas i generationer. Användningen av naturmaterial och noggrann manuell tillverkning gör dem till ett grönare alternativ till syntetiska mattor. Så dessa mattor kommer att dekorera ditt hem med charm och skönhet.

Vanliga frågor om Tabriz Mattor

Hur identifierar jag en Tabriz Matta?

Det finns flera egenskaper som skiljer dessa mattor från andra typer av persiska mattor:

Design: Dessa mattor har ofta intrikata blommönster, geometriska motiv och medaljongmönster.

Knytning: De knyts vanligtvis med den turkiska knuten, vilket ger en tät och hållbar väv.

Flor: Dessa mattor har vanligtvis en kort, snyggt trimmad lugg, vilket ger dem en slät och lyxig känsla.

Färger: De är kända för sina livfulla och harmoniska färgpaletter, ofta med mustiga röda, djupblå och jordnära toner.

Är Tabriz Mattor lämpliga för områden med mycket trafik?

Dessa mattor är kända för sin hållbarhet, men de är bäst lämpade för områden med måttlig fottrafik. Att placera dem i högtrafikerade zoner kan leda till snabbare slitage. Det är tillrådligt att använda mattkuddar för att skydda och förlänga mattans livslängd.

Är Tabriz Mattor värdefulla?

Ja, dessa mattor anses vara värdefulla på grund av sitt hantverk, kvalitetsmaterial och intrikata mönster. Mattans värde varierar beroende på faktorer som storlek, ålder, skick, designens komplexitet och vävarens eller verkstadens rykte. I synnerhet denna antika matta kan vara mycket eftertraktad av samlare och kan betinga höga priser på auktioner.

Är Tabriz Mattor så dyra?

Dessa mattor kan vara ganska dyra på grund av deras högkvalitativa hantverk och material. Priset kan variera beroende på faktorer som storlek, ålder, skick, designens komplexitet och vävarens eller verkstadens rykte. Dessa antika mattor kan vara särskilt dyra, eftersom de är mycket eftertraktade av samlare och entusiaster.

Hur skiljer sig Tabriz Mattor från andra orientaliska mattor?

Dessa mattor utmärker sig genom sin unika kombination av klassiska och intrikata mönster, ofta med en central medaljong, livfulla färgpalett och hög knutdensitet. Denna distinkta blandning skiljer dem från andra orientaliska mattor.

 

$(window).on('load',function () { const $btnReadMore = $('.description-section .read-more'); const $categoryDescription = $('.description-section'); $btnReadMore.on('click', function() { $categoryDescription.toggleClass('read-mode'); if ($categoryDescription.hasClass('read-mode')) { $btnReadMore.text("Dölj"); } else { $btnReadMore.text("Läs mer..."); } }); });