6275 Mattor

Loading...

Bijar Mattor

SEK
SEK
document.querySelectorAll("article.product").forEach(function(t){let e=t.querySelectorAll(".variation-item"),a=t.querySelectorAll(".product-list-item");e.length>0&&e.forEach(function(t){t.addEventListener("click",function(){e.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")}),a.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")})})})});

Bidjar Mattor

Om du letar efter en vacker persisk matta för vardagsrumsdekoration kommer du att bli entusiastisk över den här mattan. Dessa mattor, handknutna mästerverk från staden Bidjar i västra Iran, har länge varit uppskattade för sin exceptionella kvalitet, hållbarhet och intrikata mönster. De är kända för sin robusta konstruktion och livfulla färger och utstrålar en aura av tidlös elegans som sömlöst smälter in i både traditionella och moderna interiörer.

De har hög material- och tillverkningskvalitet. I vardagen visar de sig vara hållbara, slitstarka och lätta att ta hand om. När det gäller design erbjuder dessa mattor starka färger och varierade fisk-, medaljong- och blommönster. Här i vår butik hittar du moderna, högkvalitativa mattor från ledande varumärken. De handknutna modellerna finns i olika storlekar, format och designvariationer. 

Fördelar med Bidjar mattor

Oöverträffad hållbarhet: Dessa mattor är kända för sin exceptionella hållbarhet, tack vare sin höga knutdensitet, robusta ullkonstruktion och noggranna handknutningstekniker. Dessa mattor tål tung fottrafik och behåller sin skönhet i generationer.

Utsökta mönster: De kännetecknas av sina intrikata och harmoniska mönster, ofta med Herati-mönster, geometriska motiv och stiliserade blomsterelement. Användningen av naturliga färgämnen ger mönstren ett rikt djup och livfullhet, medan den exakta knytningen säkerställer skarpa linjer och invecklade detaljer.

Tidlös elegans: Dessa mattor förkroppsligar tidlös elegans och kompletterar sömlöst både traditionell och modern inredning. Deras klassiska mönster och neutrala färgpaletter ger en touch av sofistikering och förfining till alla bostadsutrymmen.

Investeringsvärde: De anses vara en investering i arvskvalitet och ökar i värde med tiden. Deras sällsynthet, hantverk och bestående skönhet gör dem till ett uppskattat tillskott till alla samlingar.

Egenskaper hos Bidjar mattor

Hög knutdensitet: Dessa mattor kännetecknas av sin höga knutdensitet, vanligtvis mellan 100 000 och 600 000 knutar per kvadratmeter. Den täta knutningen bidrar till mattans hållbarhet, intrikata mönster och lyxiga lugg.

Konstruktion av ull: Traditionellt tillverkas dessa mattor av högkvalitativ ull, känd för sin motståndskraft, naturliga glans och förmåga att behålla färg. Ullens naturliga fibrer gör dessa mattor bekväma under fötterna och motståndskraftiga mot slitage.

Herati-mönster: Herati-mönstret är ett signaturmotiv för dessa mattor, med stiliserade blommor, blad och geometriska element. Denna intrikata design återges ofta i nyanser av rött, blått och elfenben, vilket skapar ett visuellt fängslande och harmoniskt arrangemang.

Ursprung för Bidjar mattor

Staden Bidjar i Iran är känd för att tillverka några av de mest hållbara och vackra persiska mattorna. De traditionella handknutningsteknikerna som förts vidare genom generationer resulterar i dessa mattor som är ojämförliga i kvalitet. Användningen av högkvalitativ ull, tillsammans med den turkiska knuten, visar upp det hantverk som är djupt rotat i Irans kulturarv.

Intressanta fakta om våra Bidjar mattor

Den här mattan kommer ursprungligen från västra Iran. Det är tåliga mattor med en tjock lugg och en hög knutdensitet på mellan 250 000 och 600 000 knutar per kvadratmeter. Mönstren i de färgstarka mattorna är subtila och varierade på samma gång. De ger en inbjudande och hemtrevlig känsla i alla rum. I sovrummet, vardagsrummet och matsalen ger de ett dekorativt mervärde och en behaglig komfort. 

Vi erbjuder kompakta och smakfulla löpare och bryggor för att utrusta korridoren eller trappan. Dessa mattor av tjock ull är smutsavvisande, så de är ett bra val för rum som används mycket. Upptäck bidjar-modeller i butiken i rektangulära, runda och kvadratiska former samt med en lång eller kort lugg.

Tips för att ta hand om dina Bidjar mattor

Regelbunden dammsugning: Dammsug mattan regelbundet för att avlägsna damm och skräp, med en inställning för låg sugkraft och en mjuk borste.

Professionell rengöring: För djupare rengöring, sök professionell mattrengöring vart 2-3 år för att bibehålla mattans utseende och förhindra skador.

Skydda mot direkt solljus: Undvik att utsätta din matta för direkt solljus, eftersom långvarig exponering kan orsaka blekning och färgförlust

Rotera regelbundet: Rotera din matta regelbundet för att säkerställa jämnt slitage och förhindra blekning.

Spill och fläckar: Ta omedelbart hand om spill genom att torka upp med en ren, absorberande trasa. Undvik att använda starka kemikalier eller gnugga fläcken.

Saker att tänka på när du väljer en Bidjar matta

Storlek och form: Välj en matta som har rätt storlek för rummet och möblemanget.

Design och färg: Välj en design och färgpalett som kompletterar din befintliga inredning och personliga stil.

Knytdensitet: Tänk på önskad nivå av hållbarhet och intrikathet genom att välja en matta med högre knutdensitet för en mer hållbar och intrikat bit.

Äkthet: Försäkra dig om att din matta är äkta genom att köpa den från välrenommerade återförsäljare eller låta en expert göra en bedömning.

Varför Morgenland för Bidjar mattor

Morgenland är en välrenommerad källa för dessa mattor och erbjuder ett brett urval av äkta mattor online. Vi är en pålitlig källa för äkta och utsökta mattor och erbjuder ett stort urval av mönster, storlekar och knutar. Vårt engagemang för etiska inköp och hållbara metoder säkerställer att varje matta representerar det finaste hantverket och arvet.  Vår exklusiva kollektion visar upp den bestående skönheten och hantverket hos dessa mattor.

Vanliga frågor om Bidjar mattor

Hur identifierar jag en Bidjar matta?

Äkta mattor kännetecknas av hög knutdensitet, ullkonstruktion och intrikata herati- eller geometriska mönster. De har ofta livfulla färger, täta lugg och en kompakt luggyta.

Hur tillverkas Bidjar mattor?

Dessa mattor tillverkas med hjälp av en traditionell handknytningsteknik. Skickliga vävare använder högkvalitativa ull- och silkestrådar för att skapa komplicerade mönster och designer på en vävstol. Tillverkningen av denna matta kan vara tidskrävande, och varje matta tar flera månader att färdigställa.

Är Bidjar-mattor lämpliga för områden med mycket trafik?

Ja, de är kända för sin exceptionella hållbarhet och tål tung gångtrafik. Deras höga knutdensitet och robusta konstruktion gör dem väl lämpade för högtrafikerade områden som vardagsrum, korridorer och matsalar.

Är Bidjar-mattor lämpliga för modern heminredning?

Ja, de kan komplettera både traditionell och modern heminredning. Deras tidlösa design och livfulla färger kan ge en touch av elegans och sofistikering till alla rum. Mångsidigheten hos dessa mattor gör dem till ett populärt val bland både inredningsarkitekter och husägare.

$(window).on('load',function () { const $btnReadMore = $('.description-section .read-more'); const $categoryDescription = $('.description-section'); $btnReadMore.on('click', function() { $categoryDescription.toggleClass('read-mode'); if ($categoryDescription.hasClass('read-mode')) { $btnReadMore.text("Dölj"); } else { $btnReadMore.text("Läs mer..."); } }); });