Matsalen Mattor

1055 Mattor

Loading...

Matsalen Mattor

SEK
SEK
document.querySelectorAll("article.product").forEach(function(t){let e=t.querySelectorAll(".variation-item"),a=t.querySelectorAll(".product-list-item");e.length>0&&e.forEach(function(t){t.addEventListener("click",function(){e.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")}),a.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")})})})});

Mattor för matsal

När det gäller att skapa en varm och inbjudande matsal kan rätt matta göra hela skillnaden. Dessa mattor ger inte bara färg och stil till utrymmet, utan de ger också komfort och funktionalitet. 

Oavsett om du har ett stort rektangulärt bord eller ett bekvämt runt bord passar vissa mattor perfekt under bordet, vilket förhindrar att stolsbenen glider och dämpar ljud. Med ett brett utbud av färger och storlekar kan du enkelt hitta den perfekta mattan för din matsal och personliga stil. Från moderna flatvävda mattor till traditionella trasmattor - det finns ett brett utbud att välja mellan. 

Om du vill skapa en varm atmosfär och förbättra din matupplevelse, köp dessa mattor online och förvandla ditt utrymme till en fristad för läckra middagar och oförglömliga stunder.

Olika typer av matsalsmattor tillgängliga

När det gäller att välja den perfekta mattan har du många alternativ. Du kan välja en klassisk ullmatta, eller utforska världen av online shopping för ett brett utbud av färger och storlekar. Plattvävda mattor är idealiska för en modern, bekväm matsal, medan runda mattor ger en touch av originalitet. 

För att skapa en harmonisk och välkomnande atmosfär bör du välja en matta som passar bra runt matbordet och som är tillräckligt stor för att rymma stolar. Med rätt matta kan du förvandla ditt utrymme till en bekväm och elegant plats för trevliga middagar.

Hur man hittar matsalsmattor i rätt storlek

Mät först måtten på din matsal, inklusive bord och stolar. Detta hjälper dig att bestämma lämplig storlek på mattan. Som en allmän regel bör du välja en matta som är tillräckligt stor för att bekvämt rymma hela bordet och stolarna, med minst några centimeters utrymme på varje sida. 

Tänk också på vilken stil och form på mattan som bäst kompletterar estetiken i din matsal. Slutligen, tänk på hur praktisk mattan är. Välj material som ull som är lätta att underhålla och rengöra, särskilt om du förväntar dig stänk eller smulor under måltiderna. På så sätt kan du hitta de perfekta mattor som passar
 

Hur du placerar dina matsalsmattor

Först av allt, se till att du väljer en matta som passar storleken på ditt matbord. En rektangulär matta är ett klassiskt val, men du kan också välja runda eller fyrkantiga mattor för att passa din stil. Tänk på färger och mönster som kompletterar den övergripande estetiken i din matsal. 

Välj dessutom en matta som är lätt att ta hand om, t.ex. ull, eftersom matsalar ofta utsätts för stänk och fläckar. Slutligen, placera mattan så att stolar kan sitta bekvämt på den, med alla fötter kvar på mattan. 

Stylingtips för matsalsmattor

När det gäller att inreda din matsal med mattor finns det några viktiga tips att tänka på. Tänk först på storleken på ditt matbord och välj en matta som passar bra under det. Välj en plattvävd matta eller en rund matta för att ge rummet en unik touch.

Utforska sedan det breda utbudet av färger och stilar som finns tillgängliga online för att hitta den perfekta matchningen för din matsal. Slutligen, glöm inte att ta fram stolarna och se till att mattan är tillräckligt stor för att rymma dem bekvämt. 

Tips för att ta hand om din matsalsmatta

Dammsug ofta för att lyfta bort matrester och smuts från fibern. Rengör spill omedelbart genom att torka bort överflödig vätska.

Rotera säsongsanvändning av dina mattor för att sprida slitage jämnt. Detta förhindrar intryck från möbler och ojämn blekning.

Tvätta små naturfibermattor i kallt program för att återuppliva färgerna. För större eller ömtåliga mattor är professionell rengöring bäst.

Använd mattkuddar och golvskydd för stolsben för att förhindra halka, repor och punkteringsskador från tunga matsalsmöbler.

Köp mattor för matsalar online på Morgenland

Upptäck den perfekta mattan för din matsal med Morgenlands omfattande online-sortiment. Välj mellan trendiga grafiska tryck eller dämpade enfärgade färger, i knutna ullhögar av hög kvalitet och lättskötta syntetmaterial. Storlekarna passar allt från mysiga bord för två till stora matsalar med 12 platser. 

Definiera utrymmen i öppna planlösningar eller för samman befintlig inredning med vackra, slitstarka mattor som vid behov kan skäras till i anpassade mått. Köp och njut av fantastisk service - förstklassig kvalitet, enkla returer och utmärkt värde. Hitta din perfekta matplats matta enkelt tack vare överlägset urval och stilar.

Vanliga frågor om matsalsmattor

Vilken typ av matta går under ett matsalsbord?

Det bästa alternativet är en tätt vävd matta med låg lugg som gör det enkelt för stolarna att glida fram och tillbaka. Plattvävda stilar som dhurries, kilims eller slitstarka syntetiska material klarar tung daglig användning tack vare sin släta, tunna lugg. Tätt vävda ullmattor står också emot spill och fläckar, vilket gör dem till en smart investering för hem där man ofta har gäster. 

Vilken typ av matta är bra för matsalen?

Om mattan används ofta i matsalen måste den tåla enstaka spill och matfläckar utan att absorbera fukt. Syntetiska fibrer som polypropylen är prisvärda alternativ som är lätta att rengöra. Ullvävda mattor är slitstarka naturfibrer med ett skyddande yttre skikt som stöter bort vätskor. Jute och sisal fungerar för lågtrafikerade matsalar men kan kräva mer frekvent rengöring. 

Vad är en normalstor matta för en matsal?

Standardstorleken på mattor för matsalar varierar från 8x10 upp till 9x12 fot. Detta ger tillräcklig täckning för en typisk bords- och stolsuppsättning samtidigt som det finns lite lövträperimeter. För utökade matuppsättningar, skala upp proportionellt så att minst 2 fot golvyta per stol runt.

$(window).on('load',function () { const $btnReadMore = $('.description-section .read-more'); const $categoryDescription = $('.description-section'); $btnReadMore.on('click', function() { $categoryDescription.toggleClass('read-mode'); if ($categoryDescription.hasClass('read-mode')) { $btnReadMore.text("Dölj"); } else { $btnReadMore.text("Läs mer..."); } }); });