406 Mattor

Loading...

Isfahan Mattor

SEK
SEK
document.querySelectorAll("article.product").forEach(function(t){let e=t.querySelectorAll(".variation-item"),a=t.querySelectorAll(".product-list-item");e.length>0&&e.forEach(function(t){t.addEventListener("click",function(){e.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")}),a.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")})})})});

Isfahan Mattor

Dessa mattor, även kända som Isfahan-mattor, är handknutna persiska mattor med ursprung i staden Isfahan i Iran. Dessa mattor är kända för sitt utsökta hantverk, sin rika historia och tidlösa skönhet och har fängslat världen i århundraden.

Mattorna är ett bevis på den persiska mattvävningens rika arv. De är kända för sina intrikata mönster, dessa handknutna mattor har en harmonisk blandning av siden och ull, vilket gör dem mycket eftertraktade i världen av orientaliska mattor.

Isfahan Mattornas ursprung

Isfahan, som av lokalbefolkningen ofta kallas för halva världen, har ett arv som är genomsyrat av konst och hantverk. Dessa mattor, som dateras tillbaka till 1500-talet under Safavid-dynastin, gynnades av Shah Abbas och prydde de överdådiga trädgårdarna och palatsen i huvudstaden.

Fördelar

Att äga denna matta är en investering i elegans, hållbarhet och kulturarv. De erbjuder en mängd fördelar:

Oöverträffad skönhet: Dessa mattor är kända för sina intrikata mönster, rika färger och harmoniska design, vilket gör dem till ett fantastiskt tillskott till alla heminredningar.

Hållbar kvalitet: Dessa mattor är handknutna av högkvalitativa material och är otroligt slitstarka och kan hålla i generationer med rätt skötsel.

Kulturell betydelse: Att äga denna matta är som att äga en bit persisk historia. Varje matta förkroppsligar de rika kulturella traditionerna och det konstnärliga arvet från staden Isfahan.

Egenskaper 

Dessa mattor kännetecknas av sina unika egenskaper:

Hög knutdensitet: De är kända för sin exceptionellt höga knutdensitet, som varierar mellan 200 och 700 knutar per kvadrattum. Detta bidrar till deras intrikata detaljer och fina hantverk.

Intrikata mönster: Dessa mattor har vanligtvis intrikata mönster inspirerade av persisk konst och arkitektur, inklusive blommotiv, medaljongmönster och arabeskmönster.

Levande färger: De är ofta prydda med en rik färgpalett, inklusive livfulla nyanser av rött, blått, grönt och guld. Dessa färger härrör från naturliga färgämnen, vilket säkerställer deras långvariga livskraft.

Antik Isfahan Matta

Antika mattor av hög kvalitet imponerar med sitt utmärkta utförande och sina klassiska motiv. De asymmetriska knutarna är karakteristiska för denna persiska typ av matta. De ger en särskilt detaljerad och tät väv. En knutdensitet på mellan 650 000 och 850 000 per kvadratmeter. Dessa mattor har också en varierad design. De primära färgerna är vanligtvis en stark röd, en ljusblå eller en varm beige

De olika mönstren integrerar ofta mer än 15 olika färger. De många olika färgerna och de fint utformade motiven gör dessa mattor så populära. Mönsterdesignen är också unik. De visar byggnader i staden samt djur- och jaktscener. Olika blommönster är också mycket populära. Mattorna använder mönstrade fält men dekorerar också gränserna konstnärligt.

Tips för att ta hand om dina Isfahan Mattor

Rätt skötsel och underhåll hjälper dig att bevara din mattas skönhet och livslängd:

Regelbunden dammsugning: Dammsug mattan regelbundet för att avlägsna damm och skräp.

Rengöring av fläckar: Torka omedelbart upp överflödig vätska vid spill och fläckar och behandla med ett milt rengöringsmedel.

Professionell rengöring: Överväg professionell mattrengöring med några års mellanrum för djuprengöring.

Rotera din matta: Rotera mattan ibland för att förhindra ojämn blekning och slitage.

Använd en mattplatta: En matta pad ger dämpning, förhindrar glidning och skyddar din matta från golvet.

Saker att tänka på när du väljer en Isfahan Matta

Tänk på följande faktorer när du väljer en matta:

Storlek: Välj en matta som är proportionell mot rummets storlek och möbelarrangemang.

Material: Dessa mattor är vanligtvis tillverkade av ull, silke eller en kombination av båda. Ullmattor är slitstarka och ger värme, medan silkesmattor ger en lyxig touch.

Design: Välj ett mattmönster som kompletterar din inredningsstil och personliga smak.

Färg: Välj en färg som harmonierar med din befintliga färgsättning eller som tillför en önskad accent.

Knutdensitet: En högre knutdensitet indikerar en finare och mer invecklad matta.

Varför Morgenland för Isfahan Matta

Morgenland är din go-to destination för dessa mattor. Vi är en pålitlig källa för dessa mattor som erbjuder ett stort urval av högkvalitativa mattor till konkurrenskraftiga priser. Våra mattor är tillverkade av de finaste materialen, inklusive silke och ull, vilket garanterar deras äkthet och långvariga skönhet.

Vi köper våra mattor direkt från Isfahans mästerliga vävare, vilket garanterar äkthet och kvalitet. I vår webbshop hittar du en utvald kollektion som garanterar högsta kvalitet och hantverkskunnande. Lita på oss när det gäller de mest värdefulla och världsberömda mattorna.

Vanliga frågor om Isfahan Mattor

Vad gör Isfahan-mattor unika?

Dessa mattor utmärker sig genom sin exceptionella knutdensitet, intrikata mönster och livfulla färger. De är också kända för sin användning av högkvalitativa material som ull och silke.

Hur kan jag ta bort Isfahan-mattan från trappan?

För att säkert ta bort denna matta från trappan, rulla försiktigt upp den från ena änden till den andra. Undvik att dra eller dra i mattan för att förhindra skador.

Vilka material används vanligtvis i Isfahan-mattor?

De huvudsakliga materialen som används i dessa mattor är ull och silke. Ull är det vanligaste valet på grund av dess hållbarhet, värme och förmåga att behålla färgen. Silke ger mattan en touch av lyx och sofistikering.

Är Isfahan-mattor hållbara?

Ja, dessa mattor är kända för sin hållbarhet. Den höga knutdensiteten och kvalitetsmaterialen som används vid tillverkningen gör dem motståndskraftiga mot slitage.

Vad är priset på Isfahan-mattor?

Dessa mattor finns tillgängliga i ett brett prisintervall. Medan billiga modeller kostar mellan 1 100 och 1 500 euro, varierar mer detaljerade mattor mellan 3 000 och 8 000 euro i pris. Priserna för antika unika föremål betalas över 10 000 euro.

$(window).on('load',function () { const $btnReadMore = $('.description-section .read-more'); const $categoryDescription = $('.description-section'); $btnReadMore.on('click', function() { $categoryDescription.toggleClass('read-mode'); if ($categoryDescription.hasClass('read-mode')) { $btnReadMore.text("Dölj"); } else { $btnReadMore.text("Läs mer..."); } }); });