Kort Lugg Mattor

924 Mattor

Loading...

Kort Lugg Mattor

SEK
SEK
document.querySelectorAll("article.product").forEach(function(t){let e=t.querySelectorAll(".variation-item"),a=t.querySelectorAll(".product-list-item");e.length>0&&e.forEach(function(t){t.addEventListener("click",function(){e.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")}),a.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")})})})});

Med en modern korthårig matta, även känd som en kortluggig matta, kan du visuellt förbättra vardagsrummet och matsalen. Dessa mattor övertygar med hög material- och tillverkningskvalitet. De är robusta, hållbara och lätta att sköta i dagligt bruk. Här i butiken hittar du ett brett utbud av mattmodeller med kort lugg i många olika storlekar, former, färger och mönster. Nedan kan du läsa mer om vårt sortiment av korthåriga mattor.

Kort lugg mattor och deras egenskaper

Den viktigaste egenskapen hos modellen med kort lugg är dess släta yta . Detta skiljer dem tydligt från de så kallade mattorna med hög lugg. Korthåriga mattor kan på så sätt visa mönster på ett särskilt uttrycksfullt sätt och är dessutom lättskötta. Gillar du grafiska mönster? De kommer till sin rätt på en korthårig matta i grått eller beige.

Det spelar ingen roll om det är ränder och rutor, blommönster eller geometriska motiv: korthåriga mattor finns i alla tänkbara mönster och färger, så det är inte lätt att välja. Mattor med kort lugg kallas även flatvävda mattor; deras lugg har en maximal höjd av 1,5 centimeter.

Vilka är fördelarna med en kortluggsmatta?

En högkvalitativ och modern korthög matta erbjuder många praktiska fördelar. Fibrerna är max 1,50 centimeter höga medan trådarna på högluggsmattan är mellan 1,5 och fem centimeter höga. Dessutom görs fibrerna mer kompakta, vilket gör att de kan visa upp design och mönster bättre. Till skillnad från långa högar drar de korta fibrerna också till sig mindre damm, kvalster och smuts.

Korthåriga mattor är lättare att rengöra och visar sig vara mer slitstarka och hållbara. Modeller med kort lugg är ett bra val för djurägare och allergiker. De kännetecknas också av mjuk gångkomfort och erbjuder utmärkt ljudisolering. Här är de viktigaste fördelarna med korthåriga mattor i ett ögonkast:

 • korta och lätta att rengöra fibrer
 • robust och hållbar
 • lämplig för allergiker och djurägare
 • eleganta mönster och design
 • mjuk gångkomfort
 • bra ljudisolering

Kort lugg mattor i många former och färger

Moderna korthåriga mattor finns i många olika former och färger. I vår butik har du valet mellan fyrkantiga , runda och rektangulära modeller. Du kan även välja modeller i färger och mönster som matchar rummet och inredningsstilen. Lämpliga mattor finns för vardagsrum, matsal, barnrum, sovrum, kontor och hall. De korthåriga mattorna harmonierar väl med möblerna och skapar en mysig atmosfär.

Korthåriga mattor - för alla stilar och vardagsrum

Kort lugg mattor finns i vår butik som persiskaoch orientaliska mattor. Du kan också lita på klassiska modeller med vintagelook. Förutom enfärgade exemplar finns det även mattor med ovanliga färgkombinationer och genomarbetade mönster. Fibrerna på mattans yta är behagligt mjuka och fastnar inte så lätt. I vår butik kan du även upptäcka broar och löpare i korthög design, som även kommer att visa sig i hallen, i uterummet eller i badrummet.

Korthåriga mattor - de lättskötta

Korthåriga mattor skapar inte bara en inbjudande och mysig atmosfär. Snarare är de robusta och lättskötta. I de flesta fall räcker det med regelbunden dammsugning för att hålla dem rena. Det utmärkta materialet och tillverkningskvaliteten säkerställer att lite smuts och damm fastnar på fibrerna. Upptäck det breda utbudet av moderna och högkvalitativa korthöga mattor här i butiken och dra nytta av attraktiva priser och snabb leverans.

Olika material: Dessa mattmaterial förbättrar ditt bostadsutrymme

Den orientaliska korthåriga mattan är sisalmattan. Den är gjord av naturliga fibrer och är mycket robust. Om du har husdjur eller små barn passar den här typen av korthårig matta bra för dig. Sisal är också känt för sina fuktbindande egenskaper. Fördelen: Ditt rumsklimat optimeras om du väljer en matta av sisal. Ny ull är också ett populärt material för en korthårig matta.

Ny ull är känd för sina värmande egenskaper och är fortfarande väldigt lättskött. När du köper din korthög matta, se till att den är certifierad enligt Öko-Tex Standard 100 och att den är lämplig för golvbeläggning.

Rengör korthög matta ordentligt

Kort lugg mattor har ingen lugg. Ändå är de varma och kan ha en grov eller en slät strukturerad yta. Denna typ av matta absorberar vätskor med svårighet. Du kan därför enkelt borsta bort det mesta av smutsen på din korthårig matta. En betydande fördel med kortluggsmattorna: Har du en dammsugarrobot som hushållshjälp rengör den din korthöga matta självständigt.

Med långhåriga mattor, å andra sidan, når en sådan vakuumrobot snabbt sina gränser. Om din matta är väldigt smutsig kan du schamponera den. Du kan även lägga många mattor i tvättmaskinen utan problem. Den bästa tiden att rengöra mattan är under sommarmånaderna. Korthåriga mattor som är halkfria bör inte tvättas i maskin på grund av deras beläggning.

Detta gäller även mattor av sisal, kokosfibrer, bast eller andra naturliga fibrer. Om du vill klara dig utan kemiska mattrengöringsmedel är följande huskurer något för dig. Mattrengöring rekommenderas:

 • Tvättpulver
 • Glasrengöring
 • Raklödder
 • Salt
 • Citronsyra

Oavsett vilket rengöringsmedel du väljer: prova först på en liten yta. Alla rengöringsmedel är inte lämpliga för alla typer av korthåriga mattor. Ju högre kvalitet och dyrare golvbeläggningen är, desto känsligare är den för kemiska rengöringsmedel. För övrigt kan man även impregnera korthåriga mattor. Impregnering gör dem mindre mottagliga för smuts.

Vilken korthög matta för vilken livsstil?

Är du mer av en minimalist? Då kan din korthåriga matta bli lite mer färgglad. Motiv med orientalisk touch i varma färger som rött eller gult förmedlar omedelbart en mysig känsla. Om din heminredning däremot redan är väldigt färgstark är det bättre att välja en monokrom modell i mer neutrala toner som den populära grå kortlurviga mattan, beige kortlurvig matta eller vit korthårig matta. Älskar du den hippa shabby chicen? Även då är vardagsrumsmattan med kort lugg i vintagestil ett absolut blickfång. Klassiska tryckmönster och blommotiv är också perfekta för att ge din heminredning pricken över i:et. Den skandinaviska inredningsstilen präglas däremot av minimalism.

En korthårig matta med ett för flashigt mönster skulle se malplacerad ut här. Det är bättre att välja en monokrom modell som är diskret reserverad. Med den orientaliska inredningsstilen kan det å andra sidan bli mycket mer överdådigt och iögonfallande. Varma jordtoner som orange, röd och brun präglar denna inredningsstil. Med korthåriga mattor säkerställer du en mysig boendemiljö.

 Självklart finns korthåriga mattor i många olika storlekar och former. Du kan även köpa den här typen av matta som brygga eller sängkant. Alla mattor som inte är längre än en meter kallas för broar. De kan användas för att överbrygga korta avstånd inom hemmet, till exempel som löpare i hallen.

Slutsats: Individuell utformning av bostadsyta med korthåriga mattor

Korthåriga mattor är idealiska för att ge ditt vardagsrum en individuell stil. De skapar en mysig känsla på laminat eller parkett. Det spelar ingen roll om du bestämmer dig för den runda eller fyrkantiga formen: Du kommer att njuta av en korthårig matta i flera år tack vare den lätta att sköta.

 • Sisalmattor säkerställer ett optimalt inomhusklimat och är lättskötta
 • En enfärgad, kort lugg matta passar perfekt till den klassiska livsstilen
 • En orientalisk matta i varma, jordnära toner passar perfekt till den trendiga etniska stilen

Vanliga frågor om mattor med kort lugg:

Vilka är fördelarna med en matta med kort lugg?

Korthåriga mattor har många fördelar. De är lätta att rengöra och dammsuga. Den täta väven motverkar fällning och står emot mycket fottrafik. Kortluggade mattor ger också en modern, elegant look till inredningen i ett rum. Mattor med låg profil gör att möbelbenen kan sitta direkt på golvet.

Vilka material fungerar bra för korthåriga mattor?

Material som ull, syntetfibrer, bomull, jute och sjögräs används ofta för korthåriga mattor. Ullens naturliga elasticitet förhindrar mattbildning i mattor med låg lugg. Syntetiska fibrer som polypropylen är fläckresistenta. Jute och sjögräs erbjuder fibervariation. 

Är mattor med kort lugg bra för husdjur? 

Ja, den täta konstruktionen hos en korthårig matta gör att den inte lossnar och motstår inbäddat djurhår. Avsaknaden av ludd gör det också lättare att städa. Täta ullmattor med låg profil är bäst för husdjur. Undvik silkeslena eller lurviga högar som visar varje tassavtryck. 

$(window).on('load',function () { const $btnReadMore = $('.description-section .read-more'); const $categoryDescription = $('.description-section'); $btnReadMore.on('click', function() { $categoryDescription.toggleClass('read-mode'); if ($categoryDescription.hasClass('read-mode')) { $btnReadMore.text("Dölj"); } else { $btnReadMore.text("Läs mer..."); } }); });