1620 Mattor

Loading...

Loribaft Mattor

SEK
SEK
document.querySelectorAll("article.product").forEach(function(t){let e=t.querySelectorAll(".variation-item"),a=t.querySelectorAll(".product-list-item");e.length>0&&e.forEach(function(t){t.addEventListener("click",function(){e.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")}),a.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")})})})});

Loribaft tillhör gruppen Rizbaft- mattor och är faktiskt den avancerade varianten av Gabbeh-mattorna med en extremt fin och tät väv. Loribafts tar därför 5 till 6 gånger längre tid att tillverka än vanliga bra Gabbeh-mattor. Mönstret är typiskt för sydpersiska nomader och lite mer traditionellt, som Loribaft-mattorna.

Vad gör Loribaft-mattor så unika

De mest kända nomadmattorna från Iran är Gabbeh-mattorna. Traditionellt knyts de av nomaderna från Ghashghai-stammen i provinsen Fars. Ursprungligen tjänade de mjuka mattorna nomaderna som golvbeläggning och som liggunderlag. Även om Loribaft-mattor tillhör Gabbeh-mattorna, uppnår de en kvalitet på högsta nivå med sin extremt fina och mycket tätare väv. Översatt till tyska betyder Loribaft "knuten av Lori-stammen".

Precis som med den klassiska Gabbeh är två olika trådar tvinnade ihop och länkade med Ghirodes- och Senneh-knutar i Loribaft-persiska mattan. Jämfört med den normala bra Gabbeh-mattan är dock knytningen av Loribaft-mattor upp till fem gånger finare och tar upp till sex gånger längre tid. Medan mycket grova Loribaft Gabbeh-mattor ofta är mindre än 70 000 knutar per kvadratmeter, har Loribaft 250 000 knutar och mer.

På Morgenland Carpets lägger vi stor vikt vid kvalitet. Det är därför en Loribaft-matta är fint tillverkad av oss med cirka 160 000 till 202 500 knutar per kvadratmeter. Endast handspunnen, högkvalitativ fårull används till luggen av Loribaft-mattor. Naturliga växtfärger säkerställer vackra naturliga toner. Som vanligt med riktiga nomadmattor är varpen och väften också gjorda av ull. Indiska tillverkare imiterar gärna de stiliga persiska modellerna på ett utmärkt sätt och erbjuder ett attraktivt prissatt alternativ. Indiska loribaftar kännetecknas också av hög kvalitet och mjukhet och är lika robusta och slitstarka.

Vad gör en Loribaft-matta speciell?

Den viktigaste egenskapen hos Loribaft-mattan är utan tvekan att den kombinerar klassiska mönster av de persiska nomaderna med en mycket hög grad av delikatess i knytningen, som vi tenderar att inte hitta i andra nomadmattor. Dessutom har Loribaften en ganska atypisk fransfinish som andra persiska mattor vanligtvis inte har. Kanterna på Loribaft är designade som en kelim. På grund av sin mycket fina, täta väv tar dessa mattor tre gånger så lång tid att producera som vanliga Gabbeh-mattor. Detta ger dock användaren en hög kvalitet, eftersom den fina väven visar de minsta detaljerna och gör mattan extremt robust och därmed hållbar trots de finaste materialen. Den högkvalitativa ullen och det genomarbetade manuella arbetet skapar en unik känsla och utseende.

Hur ser Loribaft-mattor ut?

Loribaft-mattan har moderna mönster och är gjord av högblank ull. Detta skiljer den från klassiska persiska mattor. Hans design kännetecknas av mycket stiliserade mönsterelement som kommer från traditionen med persiska nomadmattor. Dess ganska subtila färg gör den lämplig för alla inredningsstilar.

Äkta Loribaft-mattor och deras mönster och färger

Nomadmattor hålls i allmänhet ganska enkla i sitt mönster och inte rika på detaljer. De skildrar ofta landskap och djur- och växtvärlden relaterad till nomadernas liv. På grund av den finare knytningen kan dock ett mycket mer känsligt mönster uppnås med Loribaft. Anpassade till den europeiska smaken finns nu även färgglada geometriska mönster. Enkla och monokroma mönster är också mycket populära.

Färgpaletten på äkta Loribafts är mycket nyanserad och varierar från naturliga grå, bruna och krämfärgade toner till starkt blått, gult och grönt till det typiska Loribaftröda. En Loribaft ser också väldigt elegant ut i ljust vitt eller extravagant svart. Alla toner verkar väldigt naturliga och aldrig grälla. Loribaft-mattor är särskilt populära eftersom de skickligt kombinerar de stiliserade mönsterelementen från klassiska nomadmattor med en mycket finare väv.

Om korrekt skötsel av Loribaft-mattor

För att få bort damm och smuts från Loribaft-mattor rekommenderas regelbunden dammsugning med en vanlig dammsugare. Detta är inte nödvändigt varje dag och bör inte göras på högsta nivå för att skydda luggen. Dammsugning håller din matta fräsch och ren. Ensidig användning kan lätt undvikas genom att den regelbundet roteras 90 eller 180 grader. Det gäller även mattor som utsätts för direkt solljus. På grund av den höga fetthalten i ull kan små fläckar oftast utan problem duttas bort med varmt vatten och en ylleduk. Rengöringsmedel bör undvikas här för att skydda ullfibrerna och färgen. Om rengöring är nödvändig på grund av kraftig nedsmutsning bör du alltid anlita en specialiserad mattvättare.

En riktig Loribaft-matta för varje inredningsstil

Om du bestämmer dig för att köpa en Loribaft-matta, väljer du orientalisk tradition och hantverk. Loribaft-mattor är handgjorda unika föremål. Kombinationen av högkvalitativa material och mycket fin vävning ger varje rum stilfull elegans och en touch av exklusivitet.

De är utomordentligt mjuka och samtidigt robusta, slitstarka och värmeisolerande. Dessa egenskaper gör Loribaft till den perfekta mattan för rum som används mycket. Med djärva färger och värmeisolerande egenskaper kan de perfekt integreras i alla boendekoncept och inredningsstilar. Alla som gillar att gå barfota eller utan skor kommer att tycka att det är särskilt trevligt på en Loribaft. Även barn gillar att leka på denna mjuka, varma och robusta matta.

Loribaft-mattor - verklig komfort för ditt hem

De handknutna Loribafts är bland de mest populära orientaliska mattorna och har varit otroligt populära i flera år. Förutom dess design beror detta på den utmärkta nya ullen, de enkla mönstren, de starka, ljusa färgerna och dess tålighet i vardagen. Deras tradition går mycket långt tillbaka, förmodligen för många århundraden sedan. Designen har förändrats över tiden. Så mönstren blev lite mer ekonomiska med minskat färgspel. I Indien knyter vissa fabriker nu även högkvalitativa Loribaft-mattor.

Köp Gabbeh Loribaft-mattor på Morgenland

Det är värt att beställa dessa mattor online med deras höga knuttäthet och mycket bra ull. Med sin höga lugg är de dessutom mjuka och övertygar med bästa kvalitet. Som handknutna moderna persiska mattor är de också unika och verkliga konstverk för mattälskare, som förhöjer varje vardagsrum, bibliotek och arbetsrum. Lorifbaft-mattorna fick för övrigt sitt namn från nomadfolket i Lori, som bor i den södra persiska regionen. De vidareutvecklade traditionen med Gabbeh-mattorna, som de förfinade och därmed förvånar även verkliga kännare av den persiska mattkulturen. I vår webbutik hittar du många äkta persiska orientaliska mattor, inklusive Gabbeh Loribaft-mattorna.

Loribaft-mattor kombinerar tradition och stilfull elegans

Du kan köpa Loribaft-mattor i högkvalitativa versioner från Morgenland Carpets. På grund av deras mycket finare knytning är produktionssiffrorna för äkta Loribaft-mattor betydligt lägre än för klassiska Gabbeh-mattor. När små kvantiteter och ökande efterfrågan möts skapas produkter som motiverar ett högre prissegment.

Vårt sortiment erbjuder dig ett brett utbud av former, färger och olika design. Runda och ovala former är sällsynta. Loribaft-mattor med hög lugg är högkvalitativa naturprodukter av tidlös elegans. Vi ser fram emot att följa med dig i ditt sökande efter din speciella matta. Självklart står vi till ditt förfogande för frågor och oklarheter.

$(window).on('load',function () { const $btnReadMore = $('.description-section .read-more'); const $categoryDescription = $('.description-section'); $btnReadMore.on('click', function() { $categoryDescription.toggleClass('read-mode'); if ($categoryDescription.hasClass('read-mode')) { $btnReadMore.text("Dölj"); } else { $btnReadMore.text("Läs mer..."); } }); });