1922 Mattor

Loading...

Premium Mattor

SEK
SEK
document.querySelectorAll("article.product").forEach(function(t){let e=t.querySelectorAll(".variation-item"),a=t.querySelectorAll(".product-list-item");e.length>0&&e.forEach(function(t){t.addEventListener("click",function(){e.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")}),a.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")})})})});

Mattmönster - tradition möter passion

Fördjupa dig i världen av de mest exklusiva premiummattorna och upptäck Orientens konst. Varje mönster liknar en målning och är unikt i sig. Mönstret är den viktigaste egenskapen hos en premiummatta, den kombinerar traditionen från knytprovinsen och knytarens passion. En matta från Orienten förkroppsligar alltså vävarens själ och provinsens normer och värderingar. En vävare spenderar upp till fyra år på ett exemplar. Väverarna får en designmall som är typisk för provinsen, som de använder som vägledning. Denna designmall används vanligtvis bara en gång och varieras sedan. På landet, vid nomaderna, nomadiska mattor dock knuten utan mall, men grannbyarnas design liknar varandra. I dessa fall är mattorna lika i färg och mönster.

Mattproduktion - Ett tätt sammankopplat nätverk

Konventionella premiummattor är handknutna och kommer främst från den antika orienten. På många produktionsplatser är tillverkningen av premiummattor livsförsäkringen för vävarna och andra inblandade intressenter. Lokala kopplingar till leverantörer och producenter möjliggör kortare leveransvägar och snabbare produktion. Detta regionala nätverk upprätthålls genom att föra det vidare från generation till generation.

Vilka matttyper tillhör premiummattorna?

Ghom-mattor, Hereke Sein-mattor, Isfahan, Nain 6La eller 4La, samt mattorna från Tabriz och Kashmir siden är bland de bästa mattorna av premiumkvalitet i världen.

Mattmaterial - Fördelarna med naturfibrer

Klassiska premiummattor är vanligtvis gjorda av naturliga fibrer. Naturfibrerna är uppdelade i växt- och djurfibrer. I de allra flesta fall används ny ull som levereras från lokala produktionsplatser. Alla berörda parter i regionen drar nytta av detta. Den bearbetade nya ullen är luktfri och har en hög fetthalt. Detta gör mattorna tåliga och hållbara. De förädlade naturfibrerna säkerställer ett balanserat rumsklimat och kan även kombineras med golvvärme. Förutom ny ull används andra naturgarner som korkull, bomull eller siden.

Mattfärger - Förvandlingen av färger

En premiummatta är rik på färger och nyanser. Färgglada mattor i färger som grönt, rött, blått eller gult passar in i nästan alla interiörer, oavsett om det är klassiskt och orientaliskt eller modernt och enkelt.

Handgjorda mattor måste utsättas för solen i mer än en månad för att kunna bleka tillräckligt. Den här tiden respekteras vanligtvis inte i försörjningskedjan, så det är inte konstigt att mattorna i ditt hem bleknar. För att säkerställa jämn blekning bör mattan roteras vartannat år. I vissa fall får mattan sin slutgiltiga färg först efter tio år.

Mattform - Rätt snitt för varje interiör

Handgjorda mattor finns i alla konventionella former. Rektangulära mattor är de vanligaste. Två specifikationer för rektangulära mattor är fyrkantiga mattor och smala långa mattor som kallas " mattlöpare ". Runda mattor och ovala mattor , å andra sidan, är mycket ovanligare.

Mattmönster - detaljerat och unikt

Den exakta utarbetningen av mattvävarna kan ses i proverna. Det noggranna manuella arbetet gör en premiummatta så värdefull. Varje mönster är unikt i sig och ändå finns det släktskap inom en mattfamilj. Premiummattor får enkla, moderna anläggningar att framstå mer livliga genom variationen av deras färger och mönster och säkerställer därmed en bekvämare atmosfär.

Att bo - mattor är en berikning för varje lägenhet

Premiummattor ger en fin figur i varje rum. Den tidlösa orientaliska designen överlever trenden i alla tider. De kan placeras i nästan alla rum, oavsett om det är i det ljusa vardagsrummet eller i det mysiga sovrummet. Inte ens fläckar stör dem. De fantastiska mönstren gör att mindre fläckar verkar osynliga. Till skillnad från grova mattor med hög lugg, som shaggymattor, är premiummattor mycket fina och korthåriga. Det gör att dessa mattor även kan fästas på dina egna väggar som värdesaker.

Ta in orientalisk kultur i ditt hem och hylla vävarnas kreativitet och år av hårda arbete.

Premiummattor är en investering för framtiden. Låt dig inte avskräckas av de höga kostnaderna. Klassiska premiummattor betalar tillbaka dina utgifter tack vare sin långa livslängd. Med regelbunden skötsel och rengöring kan mattorna föras vidare i generationer. Dessutom är de relativt stabila i pris och har låga värdeförluster.

Guide – Premiummattor

Kvalitetslöfte - Övertygad om kvaliteten på våra mattor 

Var och en av våra mattor genomgår en noggrann kvalitetskontroll och utvärderas. Först efter framgångsrika tester överlämnas våra mattor till försäljningsavdelningen. Du kan köpa din premiummatta utan kostnad och returnera den kostnadsfritt inom 31 dagar om du inte gillar den.

Mattmaterialvetenskap - Snabb materialöversikt

För att mattan ska uppfylla dina komfortkrav bör du få en överblick över de material vi använder inom vår materialvetenskap . Ull används ofta, men varje ullmatta kan tillverkas av olika ull.

Carpet Finder & Room Planner - En kort guide till rumsplanering

Om du inte har någon konkret aning om vilken matta som passar för vilket rum, så ska du ta en titt på vår rumsplanerare. Där får du exakta instruktioner om hur du lägger ut dina mattor på ett lämpligt sätt i vardagsrummet , matsalen , sovrummet , barnrummet eller hallen

Matsortiment - Olika kollektioner och prissegment

I vårt produktsortiment kan du få en snabb överblick över hela vårt sortiment. Det finns ett stort utbud av premiummattor online i vår webshop, som bara väntar på att hitta rätt köpare. De olika kollektionerna som erbjuds har satts samman under mer än 50 år och innehåller mattor i olika prissegment.

Mattillverkning - din individuella drömmatta

Om du inte kunde hitta din önskade matta i vårt sortiment, erbjuder vi dig att göra en kostnadsfri förfrågan om produktion . Vi kommer att behandla din förfrågan så snabbt som möjligt och återkomma till dig omgående.

Betalning - Beställ mattor online från bekvämligheten av ditt vardagsrum

Köp din drömmatta online och betala med den betalningsmetod som passar dig. Utöver de vanliga betalningsmetoderna som banköverföring i förskott, kreditkort eller PayPal erbjuder vi även betalning via Amazon Pay, kontant betalning vid hämtning och betalning med efternamn.

Mattrengöring & Mattreparation - Mattunderhåll

Du kan ta reda på hur du sköter din matta ordentligt och när professionell vård krävs i vår blogg för mattvätt och matlagning.

Vanliga frågor om premium mattor

Vad kännetecknar en fin matta av hög kvalitet?

När det gäller att hitta en matta av hög kvalitet finns det flera faktorer att ta hänsyn till. Först och främst ger premiummaterial en hållbar och lyxig matta. Leta efter material som ull, bomull och viskos, eftersom dessa vanligtvis är av högsta kvalitet. Tänk sedan på priserna.

Varför köper man dyra mattor?

Människor köper dyra mattor av en mängd olika skäl. Många tycker om skönheten och hantverket i en välgjord matta och är villiga att betala en premie för den kvalitet och det hantverk som krävs för att skapa den. Dessutom kan dyra mattor ses som en statussymbol, och vissa människor kanske vill visa upp sin rikedom eller framgång genom att köpa en dyr matta. Andra människor kan köpa en dyr matta för att lägga till en touch av lyx och sofistikering till sitt hem eller kontor. Dessutom kan vissa människor köpa en dyr matta för att lämna över till sina barn eller barnbarn, vilket skapar en bit familjehistoria som är både vacker och värdefull.

Vad är skillnaden mellan en billig och en dyr matta?

Människor köper dyra mattor för att de vill ha en lyxig golvbeläggning som är tillverkad av kvalitetsmaterial och kommer att hålla längre. Dyra mattor är vanligtvis tillverkade av fibrer och material av högre kvalitet, så att de ser ut och känns lyxigare under fötterna. De är också utformade för att hålla bättre, så att de inte behöver bytas ut lika ofta som en budgetmatta. Så medan en budgetmatta kan se ut och kännas som en matta av lägre kvalitet, kan en dyr matta vara en långsiktig investering som kommer att se bra ut i många år framöver.

$(window).on('load',function () { const $btnReadMore = $('.description-section .read-more'); const $categoryDescription = $('.description-section'); $btnReadMore.on('click', function() { $categoryDescription.toggleClass('read-mode'); if ($categoryDescription.hasClass('read-mode')) { $btnReadMore.text("Dölj"); } else { $btnReadMore.text("Läs mer..."); } }); });