Nain Mattor

2805 Mattor

Loading...

Nain Mattor

SEK
SEK
document.querySelectorAll("article.product").forEach(function(t){let e=t.querySelectorAll(".variation-item"),a=t.querySelectorAll(".product-list-item");e.length>0&&e.forEach(function(t){t.addEventListener("click",function(){e.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")}),a.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")})})})});

Nain-mattor - medaljong i mitten, blommotiv, mycket hög knuttäthet

Knappast någon annan handknuten matta är lika uppskattad som Nain. Nain-mattor är bland Irans finaste hantverk. Staden ligger på gränsen till en av Irans största öknar, Dasht-e-Kavir. Knappt någon har sett en Nain-matta åtminstone på bilder.
 

Eleganta och högkvalitativa Nain-mattor

Om du vill berika vardagsrummet med en visuell höjdpunkt kommer du att vara intresserad av Nain-mattor. Dessa finvävda persiska mattor väntar på dig med ett kreativt val av färger och varierande mönster. Här i butiken hittar du ett brett urval av dessa mattor från ledande märkestillverkare. Alla modeller väntar på dig med hög material- och bearbetningskvalitet, så att de är lättskötta i vardagen, robusta och hållbara. Dess dekorativa design framhäver varje rum och skapar en inbjudande och hemtrevlig stil. Nedan hittar du mer information om egenskaper och fördelar med Nain-mattor.

Egenskaperna hos riktiga Nain-mattor

Nain-mattor anses vara mycket ädla persiska mattor och kännetecknas av den finaste kvaliteten. Deras lugg är måttligt hög. De refereras alltid endast med fullständig kvalitetsklassificering . Kvaliteten på en Nain 12la skiljer sig markant från den på en Nain 4la. " La " översatt från persiska betyder lager , siffran som presenteras indikerar det exakta antalet trådar som bildar en gemensam varptråd. Ju mindre detta antal, desto tunnare och finare varptråd och desto ädlare och mer värdefulla Nain-mattan. Antalet trådar kan kontrolleras med fransarna, så tre par trådar indikerar en 6la matta.

Nain-mattans värde beror på kvalitetsklassificeringen - antalet knop per kvadratmeter varierar därefter. Medan en Nain 12la har cirka 200 000 knutar, har en Nain 6la redan ett antal på 500 000 till 900 000 knutar. Även här är Nain 4la med en knuttäthet över 1 000 000 knop den ädlaste och mest värdefulla varianten. Eftersom sådana värdefulla Nain-mattor knappast knyts numera är de nu mycket sällsynta och därför riktiga samlarföremål. Med en Nain-matta av rent silke ökar värdet därefter.

Nain mattor och deras egenskaper

Nain-mattorna är bland de finaste mattmodellerna i världen. De är knutna i beprövat manuellt arbete och har ett särskilt högt trådantal. Detta säkerställer en slitstark yta med en behaglig känsla. Mattorna från vårt sortiment imponerar med utmärkt gångkomfort. Nain-mattor finns som kort och lång lugg , beroende på om du föredrar en mjuk eller lättskött yta. De persiska mattorna finns i runda, kvadratiska och rektangulära former. Men vi har även kompakta löpare som du kan använda för att dekorera korridorer och trapphus. Det speciella med Nain-mattor är det konstfullt bearbetade siden och dess detaljerade mönster. Här är de viktigaste fördelarna med denna mattmodell i ett ögonkast:

 • utarbetad och tät knytning
 • kreativa färgkombinationer och mönster
 • konstnärligt bearbetat siden
 • Finns i många olika storlekar, format och varianter

   

Om bearbetning av ädla Nain-mattor

Traditionellt tillverkade Nain-mattor är handknutna och är gjorda i vertikala ramar där de vertikala varptrådarna och de horisontella inslagstrådarna sätts in. Beroende på önskad kvalitet består dessa av bomullsgarn eller siden. Knutarna läggs sedan runt varpen och väfter enligt mönstret. Tillverkningen av sådana traditionella Nain-mattor kräver ullgarn av högsta kvalitet. Silkesinneslutningar säkerställer en särskilt vacker glans . Tillverkningen av dessa högkvalitativa mattor anses vara extremt mödosam. Det är inte ovanligt att månader, om inte år, går innan det är färdigt.

Real Nain-mattor kännetecknas av en särskilt vacker glansslutet. Detta är resultatet av en speciell färgning av garnet. Endast naturliga färger erhållna från växt-, mineral- och insektspigment används för färgning. Den blå typiska för Nain-mattor kommer från indigoväxten. Färgerna blandas enligt traditionella recept.

De ädla Nain persiska mattorna kommer från fabrikerna i den persiska oas-staden Nain. Traditionellt brukar de hållas i subtila toner som vitt, beige och blått. En medaljong arbetas vanligtvis in i mitten, omgiven av blommönster och arabesker. Mattor utan medaljong kännetecknas av fantasifulla mönster av blommor, rankor och blommor.

De persiska Nain-mattornas knytare

Nain-mattorna finns i olika varianter beroende på tillverkningsställe. Modellerna från den ursprungliga Habibian-fabriken anses vara original. Modellerna från de närliggande verkstäderna Kashmar och Tabs är lika fina och av hög kvalitet. Här är en översikt över varianterna av Nain-mattorna:

 • Brutalitet
 • Kaschmar
 • Slå den
   

Korrekt skötsel av din Nain-matta

För att bevara skönheten hos din Nain-matta på lång sikt är en hanterbar nivå av skötsel nödvändig. Det bör dammsugas regelbundet i riktning mot högen för att avlägsna damm och smuts. Detsamma gäller baksidan. Daglig dammsugning är dock inte nödvändig. För att skydda högen bör dammsugaren inte ställas på högsta nivå.

Vätskor och små fläckar kan enkelt tas bort med en luddfri ylleduk och varmt vatten. Här ska du vara noga med att endast dutta för att undvika att skava in i djupare lager. Det är för övrigt en helt normal process att en Nain-matta bleknar med tiden. Ibland kan naturligt slitage få din matta att se ännu vackrare ut. Regelbunden vändning skyddar den från ensidig stress. Om din Nain-matta behöver en mer intensiv eller fullständig rengöring, rekommenderar vi att du anlitar en specialist mattvättare.

Nain-mattor - de finaste och ädlaste mattorna från den persiska oas-staden

Om du vill unna dig en ädel persisk matta för vardagsrummet bör du lita på de högkvalitativa och snygga Nain-modellerna. Det finns ett stort utbud här i butiken så du hittar snabbt ett exemplar som passar perfekt till din inredningsstil. Dra nytta av högsta kvalitet, attraktiva priser och snabb leverans.

Där Nain-mattor används

Som regel är Nain-mattor inte speciellt stora. De har oftast en långsträckt form och är därför mycket populära som broar och löpare. Däremot erbjuder handeln även runda Nain-mattor och de med en golvyta på flera kvadratmeter, såsom Nain-mattan med 200x300 centimeter.

Generellt sett kan Nain-mattor med sina vackra färger och eleganta mönster integreras i vilket boendekoncept som helst, till exempel Nain-mattan blå eller Nain-mattan sidenblå är särskilt populära. Beroende på vad du vill kan de utstråla stilfull elegans med subtila färger eller sätta accenter med starka färger. Nain-mattor är särskilt effektiva i vardagsrum och sovrum. Här utlovar de en hög grad av komfort tack vare sin höga knuttäthet.

En handknuten persisk Nain-matta är hantverk på högsta nivå. Den ädla persiska mattan kombinerar den finaste knytningen med enastående materialkvalitet och är därför förmodligen en av de vackraste mattorna i världen. Vårt sortiment erbjuder dig ett stort urval av individuella delar i en mängd olika kvaliteter, former, storlekar och färger. Med köpet av en äkta Nain-matta fattar du ett medvetet beslut till förmån för tradition, kvalitet och stilfull elegans. Vi ger dig gärna råd på vägen till din individuella Nain-matta.

$(window).on('load',function () { const $btnReadMore = $('.description-section .read-more'); const $categoryDescription = $('.description-section'); $btnReadMore.on('click', function() { $categoryDescription.toggleClass('read-mode'); if ($categoryDescription.hasClass('read-mode')) { $btnReadMore.text("Dölj"); } else { $btnReadMore.text("Läs mer..."); } }); });