0 Mattor

Loading...

Pälsmattor

SEK
SEK

Inga resultat för det valda filtret

Tyvärr matchar dina sökkriterier inte med någon av våra mattor. Eftersom vårt sortiment är mycket varierat kan vi säkert hitta en matta som passar dina önskemål.

Kontakta oss på: mail@morgenland-teppiche.de eller +494038632775. Vår kundservice hjälper gärna till!

Pälsmattor

En sak är säker: pälsmattor är inte mattor som andra! Om inte annat för att dess varianter – från den ursprungliga kohudsmatta till den fluffiga långhåriga pälsen – och pälsmattans möjliga användningsområden är enorma. Låt dig inspireras och hitta din favorit, oavsett om det är rustikt och bekvämt eller extravagant lyxigt.
 

Iscensätt en pälsmatta

En pälsmatta finns i olika storlekar och färger, så den passar perfekt i alla rum. Både färg och storlek kan på ett underbart sätt koordineras med inredningen i respektive rum för att sätta konstmattan i rampljuset. Oavsett om det är i en källarbar, på väggen eller helt enkelt framför tv:n är det helt enkelt ett riktigt blickfång.

Urval av fuskpälsmattor för din inredning

Till skillnad från en matta av äkta päls kan en fuskpälsmatta användas utan dåligt samvete, eftersom inget djur behövde dö för det. Tillverkningen sker vanligtvis maskinellt, till vilken polyester används som syntetfiber till exempel. Syntetiska fibrer har också fördelen att färgen på mattan kan vara väldigt individuell, så att allt kan hittas från beige till bruna eller ljusa toner.

Skandi till modern: rätt pälsmatta för din stil

Utbudet av pälsmattor är enormt, så det finns något för varje stil. Att välja rätt stil är viktigt för att stödja harmonin i rummet. Av denna anledning finns pälsmattor i följande stilar:

Moderna pälsmattor

Det finns mattor för en modern livsstil, där de flesta mattorna ofta är monokroma eller har ett enkelt mönster. Geometriska former är lika populära, till exempel rutor eller cirklar, som en mycket klassisk form.

Skandinaviska pälsmattor

Den långa luggen, som är mycket mjuk och bekväm för fötterna, är särskilt slående. Den passar perfekt framför en soffa, men självklart även under ett sidobord eller som ett litet blickfång mitt i rummet.

Pälsmattor för lantlig stil

Den rustika lantliga stilen kännetecknas av möbler i massivt trä som finns i alla rum. Pälsmattor kan också vara till exempel lammskinnsmattor som garanterat drar till sig uppmärksamhet och därför passar perfekt att ligga mitt i rummet.

Mjuk och värmande: fördelarna med pälsmattor

Den största fördelen med dessa mattor är att de kan användas på många sätt. Den fungerar både som sängmatta, men också som en matta framför sängen för att hålla dina fötter mysiga och varma efter att du gått upp. Den mjuka mattan är ett litet blickfång när den placeras direkt i rummet och uttrycks där genom slående färger eller mönster.

Mjuk golvbeläggning för varma fötter

En pälsmatta är perfekt för att värma fötterna. Den är mjuk och gosig och dina fötter känns extra bekväma i den. Den mysiga mattan är den idealiska lösningen för att gå barfota i rummet när som helst, särskilt på golv som i sig är kallare, som parkett.

Skötsel av pälsmattor

En lurvig matta är inte särskilt lätt att sköta och rengöra, så här bör man vara försiktig. Som regel kan den enkelt rengöras från damm och smulor med en dammsugare. Kraftig nedsmutsning kan däremot bara tas bort kemiskt, vilket egentligen inte är fördelaktigt för materialet.

Pälsmattor finns i många färger och former

I grund och botten är dessa mattor helt unika. Skinnen kommer ofta från nötkreatur, vars päls inte heller ser likadan ut. Detta faktum återspeglas också i den moderna mattan. De många olika färgerna på en konstmatta är särskilt slående, så att de på ett underbart sätt kan anpassas till den befintliga interiören.

Pälsmattor kombinerar lyx och komfort

Om du vill ge ditt hem en touch av komfort och lyx kommer du definitivt att göra rätt val med denna matta. De är inte bara lämpliga som släng för en elegant skinnsoffa eller en fåtölj, utan dekorerar också en vägg på ett speciellt sätt eller är mysiga mattor för golvet. Tack vare sitt utmärkta utförande är de av hög kvalitet och samtidigt extremt slitstarka, så att de pryder dina egna rum under lång tid.

Olika typer av pälsmattor och deras fördelar

Om du funderar på att köpa en pälsmatta kan du välja bland en mängd olika pälstyper. Får- och lammskinnsmattor har en djup lugg och är därför extra mjuka. De värmer dina fötter och är även idealiska som en fluffig sittdyna. Släta och korthåriga, å andra sidan, är skinn gjorda av ko- och kohud. Eftersom håret inte går sönder rekommenderas de även för livliga utrymmen. Idag kan pälsimitationer knappast särskiljas från originalpälsen. Vävda av syntetiska fibrer som polyakryl och polyester kommer de nära kvaliteten och utseendet på äkta pälsmattor och visar sig också vara ett billigt och lättskött alternativ.

Äkta pälsmattor är unika eftersom varje djur har sin egen pälsstruktur och färg. Även formmässigt är ingen pälsmatta den andra lik. Som en ren naturprodukt är pälsmattor hållbara , andas, fuktreglerande och värmeisolerande. Dessutom, med sitt naturliga utseende , ger de varje rum en stilfull och bekväm atmosfär.

Mattor gjorda av päls övertygar med mångfald

Handeln erbjuder lammskinnsmattor i korta och långa hårvarianter, beroende på fårras finns täta och lena samt lockiga skinn att välja mellan. Mattorna finns som ett stycke i den klassiska lammskinnsformen eller som en stor matta gjord av ihopsydda bitar – storlekar på upp till 250 gånger 350 centimeter är inte ovanliga här. Lammskinnsmattor med en mängd olika former och färger säkerställer ett brett urval.

Nötkreatur och koskinn vet hur man övertygar på olika sätt. Antingen som en hel hud i form av ett djur med ett individuellt mönster eller som en lappmatta. De senare är ihopsydda av pälsbitar i olika storlekar och är riktiga blickfång tack vare sitt mönster av rutor, rektanglar, diamanter och cirklar i en eller olika färger.

Fuskpälsmattor inspirerar med många olika former och en färgstark palett. Detta sträcker sig från vitt och beige till delikata pastelltoner till intensivt rött, gult eller blått. I zebra- och leopardmönster ger de en safari-look, i rosa får de prinsessornas hjärtan att slå snabbare och som svart och vit kohud erbjuder de ett bra alternativ för alla dem som inte vill omge sig med äkta djurpäls.

Pälsmatta: avbetalningsköp och ekonomi

Beroende på storleken på pälsmattan kan ett köp vara förenat med höga kostnader. För att ett köp fortfarande ska vara möjligt erbjuder vi våra kunder delbetalning på upp till 48 månatliga delbetalningar. Antalet avbetalningar och beloppet på de månatliga avbetalningarna kan ställas in själv, så att återbetalningen kan anpassas efter dina personliga förutsättningar. Betalning kan göras antingen genom klassisk banköverföring, via Sofortüberweisung genom Klarna eller via PayPal.

Vad du bör vara uppmärksam på när du sköter din pälsmatta

I skötselprogrammet för en pälsmatta ingår regelbunden borttagning av damm och fast smuts med en dammsugare. Den sugs på den lägsta nivån och endast i riktning mot pälsen. Ett speciellt pälsborstefäste är särskilt lämpligt för att lossa långhåriga mattor. Grov smuts kan enkelt tas bort från små mattor och mattor genom att skaka ut eller slå ut dem. Regelbunden och noggrann vädring avrundar mattvården. Fläckar och lätt smuts kan tvättas ur med en fuktig trasa och ett ull- eller pälsschampo i minsta möjliga dos med vatten som inte är för varmt. Beroende på matta går det även att göra rengöring i tvättmaskin (observera skötselråden). Vid kraftig nedsmutsning är det lämpligt att använda sig av en professionell mattrengöringsfirma som är specialiserad på päls.

Syntetiska pälsmattor är lätta att tvätta i maskin. En tvättpåse, ett milt tvättmedel, låga temperaturer och den skonsamma cykeln för ömtåliga tyger kommer att hålla din fuskpälsmatta från att mattas. Efter torkning är den fluffig och mjuk igen på nolltid . Följ alltid tillverkarens instruktioner för rengöring och torkning.

Rustik – modern – extravagant – rätt pälsmatta för varje rum

En pälsmatta fyller varje vardagsrum med komfort. Med sin stilrena look inspirerar den i vardagsrummet framför soffan och den öppna spisen, i sovrummet imponerar den med sin värme och ojämförliga mjukhet när man går barfota. I rum som används flitigt är en korthög matta att föredra. Mångfalden hos en pälsmatta sträcker sig från det naturliga utseendet till stilfull elegans till det färgglada och gosiga färgstänket. Oavsett om det är lantlig stil, skandinavisk stil, vintage , exotiskt eller snarare minimalistiskt modernt - inga problem för den mångsidiga allroundmannen. Speciellt på svala ytor som sten eller kakel bildar de en naturlig, högkontrast och varm kontrast. Detsamma gäller sobra och släta ytor av glas, krom eller läder.

Våra mattor kan användas på många olika sätt och imponerar i form av sängmattor, löpare och mattor. Vi erbjuder våra kunder ett brett utbud av naturmaterial och syntetfibrer. Detta kompletteras med ett brett utbud av färger och storlekar. Vi ger dig gärna råd om egenskaperna hos våra vackra mattor, svarar på dina frågor med professionell kompetens och stöttar dig på vägen mot ditt individuella favoritplagg. Vi ser fram emot det!

$(window).on('load',function () { const $btnReadMore = $('.description-section .read-more'); const $categoryDescription = $('.description-section'); $btnReadMore.on('click', function() { $categoryDescription.toggleClass('read-mode'); if ($categoryDescription.hasClass('read-mode')) { $btnReadMore.text("Dölj"); } else { $btnReadMore.text("Läs mer..."); } }); });