2524 Mattor

Loading...

Naturfibermattor

SEK
SEK
document.querySelectorAll("article.product").forEach(function(t){let e=t.querySelectorAll(".variation-item"),a=t.querySelectorAll(".product-list-item");e.length>0&&e.forEach(function(t){t.addEventListener("click",function(){e.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")}),a.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")})})})});

Mattor av naturfiber

Som i gamla målningar påminner vissa exemplar om svunna tider, andra ser helt enkelt fräscha och eleganta ut: dessa mattor ger elegans, komfort och värme till rummet. De speglar inredningen eller sätter tydliga accenter. Den stora damen är lika nöjd med dem som studenten från andra terminen eller den utvidgade familjen. Alla är inte så mångsidiga.

Tradition möter nykomlingar: Naturfibermattor för alla

Du kan få dessa mattor som högt hantverk eller helt enkelt vävda. Det finns klassiska orientaliska mattor och enfärgade mattor, mattor med hög lugg och lättskötta, smidigt färdiga kilims eller sisaler. Rund, fyrkantig eller oval - det finns en form för alla! Mattvävning har en lång tradition. Värdefulla exemplar kom från Orienten. Till och med Alexander den store tog med sig dem som krigsbyte. Knutna eller vävda, mattor berättar historier, vittnar om en rik kultur och är fortfarande eftertraktade lyxartiklar idag.

Ren natur och stil

Din lägenhet är inget museum och lyx är inte din grej? Älskar du hållbarhet och enkel, ren design? Perfekt! En matta av naturfibrer kommer att passa dig, eftersom vävda, plyschiga och tuftade mattor inte bara finns i ädla, utan också i robusta versioner. Välj bara din matta därefter.

Hitta rätt naturfibermatta

Om du älskar något klassiskt och elegant kan du inte klara dig utan en matta. Färgspelet i ett rum bestäms till stor del av mattan. Slående basfärger eller dekorativa mönster tillsammans med möbler och ljuskronor skapar en harmonisk helhetseffekt. Perfekt för att koppla av efter dagen eller läsa en bok på kvällen. Ser det helt annorlunda ut för dig? Letar du efter en bruksmatta som passar en lantlig, rustik stil eller behöver du en slitstark golvbeläggning som hundar och katter inte kan skada? Återigen finns det ett brett utbud av mattor som passar dina behov.

En matta för mig ensam eller också för mina barn?

Mattor är lika olika som livsstilar och vanor. Installationen bör alltid uppfylla dina egna behov. Ingen vill gå på tå genom sitt eget hus eller ständigt varna vänner om mattan. Du behöver inte klara dig utan en sådan matta. Tvärtom! Det finns exempel som är särskilt lämpliga för familjer: fri från skadliga ämnen och hållbar, en barnmatta gjord av naturfibrer kan göra allt och klippa en underbar figur.

Olika material: Ny ull, korkull eller silke?

Vad är en naturfibermatta gjord av? 

Förutom jute, hampa och sisal finns det tre typer av material som också blandas:

Nyull - Det värmande, motståndskraftiga materialet används för att knyta och väva dessa mattor.

Korkull - är en speciell form av fårull, den kommer från halsområdet och är särskilt mjuk och rik på fett. Termen kork låter missvisande; vad som menas är kork, som betyder ludd på persiska.

Silke - Det har allt. Tänk dig en fin väv? De långa, flertvinnade silkestrådarna är extremt tunna, men extremt slitstarka. Det är så de finaste mattorna, enskilda delar av ullmattor eller ull-silkesmattor skapas.

Skötsel och motståndskraft hos naturfibermattor

De är ibland otroligt hållbara när det gäller vävning, material och färg. Vissa typer av mattor får patina och personlighet genom slitage. Mattor med hög lugg och silkesmattor är mer lämpliga för skyddade utrymmen, medan mattor med låg lugg eller i vävda, gobeläng- eller kilimliknande mönster också kan användas som löpare i korridorer eller i rum som används mer frekvent. Du bör följa tillverkarens anvisningar för skötsel och rengöring. Vissa mattor kan till och med tvättas medan andra är ömtåliga. Var försiktig med fläckborttagningsmedel. Det är inte ovanligt att färgen gnuggas ut med denna matta.

Slutsats: Naturfiber naturliga mattor

Denna matta kan utformas som en fin sidenknut eller en robust vävd golvbeläggning. Du kan välja ett stort exempel som tar upp hela rummet eller så kan du välja ett mindre format och medvetet sätta mysiga accenter . Med den här mattan blir det mysigt eller överdådigt: En matta ger rummet karaktär och lever med dig: atmosfär de luxe, rå natur, vintage eller minimalism - allt är möjligt!

Köp en bit av lycka med drömmattan

Alla känner till wow-effekten när man kommer in i ett rum där allt är precis rätt. Med den här mattan kombinerar du inredningselement och bygger din egen unika värld med allt som är viktigt för dig. Ibland finns lyckan bara i mattan.

Vanliga frågor om naturfibermattor

Är mattor av naturfiber bra?

Ja, de anses generellt vara bra alternativ för heminredning. De kan tillföra värme och struktur till ett rum samtidigt som de är miljövänliga och hållbara. Dessa mattor är kända för sin hållbarhet och tål tung användning i områden med hög trafik.

Vilken är den mjukaste naturfibermattan?

En av de mjukaste mattorna är tillverkad av bambusilke. Bambusilke har en silkeslen och lyxig struktur som känns otroligt mjuk under fötterna. Andra naturfibrer som ull och bomull kan också ge en mjuk och bekväm känsla.

Kan du dammsuga mattor av naturfiber?

Ja, du kan dammsuga dessa mattor. Det är dock viktigt att använda en dammsugare med ett borstfäste som är lämpligt för användning på naturfibrer. Undvik att använda en slagborste eller borste med styva borst, eftersom de kan skada fibrerna. Det rekommenderas också att dammsuga i fibrernas riktning för att förhindra dragning eller fransning.

Fäller mattor av helt naturliga fibrer?

Nej, det är inte alla som fäller. Fällning kan vara vanligare hos vissa typer av mattor, t.ex. ullmattor. Det är dock en naturlig process som förekommer hos de flesta mattor, särskilt när de är nya. Regelbunden dammsugning och korrekt skötsel kan bidra till att minimera fällningen över tid.

Finns det några fördelar med att äga en naturfibermatta?

Ja, det finns flera fördelar med att äga denna matta. Några av fördelarna inkluderar:

Miljövänlig och hållbar: Dessa mattor är tillverkade av förnybara resurser och är biologiskt nedbrytbara, vilket gör dem till ett mer miljövänligt alternativ.

Hållbarhet: De är kända för sin hållbarhet och tål tung användning och fottrafik.

Allergivänliga: Naturfibrer som ull har inneboende allergivänliga egenskaper och kan bidra till att minska förekomsten av allergener i inomhusmiljön.

Mångsidighet: Dessa mattor finns i en mängd olika stilar, färger och texturer, vilket gör dem mångsidiga nog att komplettera alla heminredningsstilar.

Reglering av temperaturen: Naturfibrer har inneboende isoleringsegenskaper som hjälper till att hålla rummet svalt på sommaren och varmt på vintern.

$(window).on('load',function () { const $btnReadMore = $('.description-section .read-more'); const $categoryDescription = $('.description-section'); $btnReadMore.on('click', function() { $categoryDescription.toggleClass('read-mode'); if ($categoryDescription.hasClass('read-mode')) { $btnReadMore.text("Dölj"); } else { $btnReadMore.text("Läs mer..."); } }); });