353 Mattor

Loading...

Lurvig mattor

SEK
SEK
document.querySelectorAll("article.product").forEach(function(t){let e=t.querySelectorAll(".variation-item"),a=t.querySelectorAll(".product-list-item");e.length>0&&e.forEach(function(t){t.addEventListener("click",function(){e.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")}),a.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")})})})});

Luggiga mattor med hög lugg: de viktigaste köpkriterierna

Du bör välja de lurviga mattorna enligt vissa kriterier. Dessa är de viktigaste:

  • Pålhöjd: Denna kan variera från 1,5 till 5,0 cm. Följande gäller: ju högre lugg, desto raggigare, men också bekvämare är mattan.
  • Formen: De flesta shagmattor är rektangulära, men det finns också fyrkantiga, runda och ovala former. Inredningen avgör mattans rätta form.
  • Mått: Självklart ska även mattan ha rätt storlek. I förhållande till möblerna ska den inte vara för liten. Det finns även måttbeställda produkter.
  • Design: Det finns många shag-mattor i subtila färger där smuts inte är lätt synlig. Men ett blickfång i en ljus ton, med glittertrådar eller med mönster kan också passa väldigt bra till inredningen.

Speciella egenskaper hos de lurviga högluggsmattorna

Det lurviga utseendet på dessa mattor och deras långa trådar av garn är de mest typiska egenskaperna som ger ett speciellt utseende och känsla. Det lurviga utseendet går hand i hand med en underbart mjuk och varm känsla under fötterna. Barn älskar att leka på dessa mattor. Lughöjden på shagmattor är hög, men densiteten på luggen (garntovor) är ganska låg. Detta skapar små luftfyllda luckor. De fungerar som en fluffig dyna och värmeisolering. Stegljudsisoleringen är också mycket bra.

Lång lugg, hög lugg och hög lugg shagmatta - vad ligger bakom dessa termer?

Dessa termer avser luggens längd (dvs. de enskilda mattrådarna), behandlingen av trådarna och hur de är sammankopplade. Den höga luggen är 1,5 till 5,0 cm lång, den långa luggen är ännu längre, den raggiga mattan är lurvig och har avskurna trådar. Det kan vara en hög eller lång hög. Visserligen är de här mattorna lite krångliga att underhålla, men de kan även tvättas i maskin eller schamponeras när dammsugningen inte längre räcker.

Typer av högluggade mattor i Morgenlandsbutiken

De första mattorna har funnits sedan början av mänsklig samexistens. Med husdjur och herdar kom de första högluggiga, flokati-liknande mattorna. De värmde människor. Täta mattor med hög lugg fanns i den antika Orienten och under renässansen. Omkring 1900 prydde de slott och överklasslägenheter. Efter en mellanlandning med i första hand plattvävda mattor, återerövrade den högluggade mattan sitt territorium på 1960-talet och inspirerade som en mjuk shaggy i sofflandskapet i vardagsrummet och framför den öppna spisen.

Visa medvetet mattstil

Charmen med ett rum kommer från detaljernas sammansättning, den sammanhängande korrespondensen som förvandlar väggen och golvet till vad som kallas ett rum. En matta med hög lugg kan tillverkas i en mängd olika utföranden. Klassiskt orientaliskt passar färger och mönster in i helhetsbilden, den kommer på ett minimalistiskt och tydligt sätt i subtila färger och tar svalkan ur reducerade möbler, som en original flokati för den in en hippiestämning i rummet.

Shaggymatta i alla färger

Du kan välja efter dina böjelser: Om du gillar den prålig och färgstark, välj då din matta med hög lugg i en ljus färg. Är du mer av en blygsam typ? Ta då en titt på de högluggade mattorna i dämpade färger, till exempel är den krämfärgade eller den beiga högluggsmattan, samt den vita högluggsmattan mycket populära. Med nepalesiska mönster eller persiska gabbehs rör sig en touch av det exotiska genom ditt vardagsrum.

Klassisk ny ull - modern design

Du hittar mattor med hög lugg gjorda av olika material. Detta gör det enkelt för dig att välja ett exempel med hög lugg för dina ändamål:

  • Ny ull är en av klassikerna. Originalmaterialet förblir favoriten för många än idag.
  • Syntetiska fibrer erövrar vardagsrum och kontor. Lätt att rengöra, robusta och färgäkta, de möjliggör nya användningsområden för mattor med hög lugg.
  • Viskos säkerställer en tät, len och framför allt långvarig lugg.
     
$(window).on('load',function () { const $btnReadMore = $('.description-section .read-more'); const $categoryDescription = $('.description-section'); $btnReadMore.on('click', function() { $categoryDescription.toggleClass('read-mode'); if ($categoryDescription.hasClass('read-mode')) { $btnReadMore.text("Dölj"); } else { $btnReadMore.text("Läs mer..."); } }); });