591 Mattor

Loading...

Baluch Mattor

SEK
SEK
document.querySelectorAll("article.product").forEach(function(t){let e=t.querySelectorAll(".variation-item"),a=t.querySelectorAll(".product-list-item");e.length>0&&e.forEach(function(t){t.addEventListener("click",function(){e.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")}),a.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")})})})});

Utsökta Baluch mattor för stilfull elegans

Upptäck den naturliga skönheten i Baluch-mattor för en touch av elegant elegans i ditt hem. Dessa fantastiska mattor är handgjorda av nomader i Afghanistan och Pakistan och tillverkas av en blandning av ull och bomull, med intrikata geometriska mönster och livfulla färger. Mattorna har anor från århundraden tillbaka och är kända för sin höga kvalitet och unika design.

De är tillverkade av handspunnen fårull och har en naturlig glans och täta knutar som garanterar hållbarhet mot slitage. Från djupt rött till mörkt blått - varje matta berättar en historia om tradition och hantverk. Oavsett om du föredrar en klassisk persiska design eller ett mer modernt geometriskt mönster, kommer dessa mattor garanterat att ge en sofistikerad touch till alla vardagsrum. Upplev det konstnärliga i dessa mattor idag och lyft din heminredning till nya höjder.

Baluch mattor - hantverk fulla av tradition

Dessa mattor är utsökta handgjorda traditioner, med ursprung i nomadiska stammar i Afghanistan och Pakistan. De orientaliska mattor är gjorda av en blandning av ull och bomull och har intrikata geometriska mönster som återspeglar regionens rika kulturarv. 

De livfulla mönstren, ofta i nyanser av mörkrött och blått, är ett bevis på baluchfolkets månghundraåriga hantverkskunnande. Varje knut vävs med omsorg, vilket garanterar en högkvalitativ och hållbar matta som har stått sig i över 50 länder världen över.

Högkvalitativa material och hantverksskicklighet

De handknutna mattorna kommer från Afghanistan och Pakistan och är gjorda av en blandning av ull och gethår. De täta knutarna och livfulla geometriska mönstren är karakteristiska för dessa nomadiska mattor, med mörkröda och blå nyanser som dominerar i deras mönster. 

Handspunnen fårull ger mattan en naturlig glans och hållbarhet som tål slitage i århundraden. Att investera i denna matta garanterar ett konstverk som har tillverkats etiskt och socialt skyddat, vilket gör den till ett värdefullt tillskott i alla hem.

Design för varje smak

Dessa mattor erbjuder ett varierat utbud av mönster för att tillgodose alla smaker. Mattorna är handgjorda av ull av nomader i Afghanistan och Pakistan och har intrikata geometriska mönster och livfulla färger.  Från Afghanistans soldränkta öknar till Irans livliga städer lockar dessa handknutna mästerverk med sin grova men elastiska ull, som förkroppsligar århundraden av hantverkskunnande. Kombinationen av varma färger som rött, blått, brunt och guld ger mattorna en tidlös elegans och gör dem till ett blickfång i alla rum.

Mångsidiga användningsmöjligheter

Dessa mattor överskrider sina traditionella rötter och smälter sömlöst in i moderna utrymmen med enkel mångsidighet. Oavsett om de pryder ett minimalistiskt loft eller tillför värme till en mysig lya, harmoniserar dessa tidlösa skatter med olika inredningsstilar. 

Oavsett om de används som golvbeläggningar eller väggdekorationer tillför de ett element av kulturell autenticitet till alla utrymmen. Med sina intrikata knytningstekniker och hållbara material är dessa mattor ett tidlöst tillskott till alla hem eller kontorsmiljöer.

Skötsel och rengöring av Baluch-mattor

Dammsug mattan regelbundet för att avlägsna smuts och damm som kan slita på fibrerna. 

Undvik att använda starka kemikalier eller rengöringsmedel, eftersom de kan skada den känsliga ullen. Välj istället en skonsam rengöring med en blandning av vatten och mild tvål.

Rotera mattan med jämna mellanrum för att förhindra ojämnt slitage och blekning från solljus.

Skydda din dyrgrip från direkt solljus, som kan orsaka blekning, genom att placera den strategiskt eller använda fönsterbehandlingar.

Vanliga frågor om Baluch mattor

Vad är en Baluch matta?

Det är en traditionell handvävd matta som tillverkas av Baluch-folket i regionen som ligger i Iran, Afghanistan och Pakistan. Dessa mattor är kända för sina intrikata mönster och rika färger och är mycket uppskattade för sitt hantverk.

Var tillverkas Baluchi-mattor?

Dessa mattor tillverkas främst i Baluchistan-regionen, som sträcker sig över Iran, Afghanistan och Pakistan. Mattorna tillverkas vanligtvis av skickliga hantverkare som använder traditionella vävtekniker, vilket resulterar i unika och högkvalitativa exemplar.

$(window).on('load',function () { const $btnReadMore = $('.description-section .read-more'); const $categoryDescription = $('.description-section'); $btnReadMore.on('click', function() { $categoryDescription.toggleClass('read-mode'); if ($categoryDescription.hasClass('read-mode')) { $btnReadMore.text("Dölj"); } else { $btnReadMore.text("Läs mer..."); } }); });