120 Mattor

Loading...

Ghashghai Mattor

SEK
SEK
document.querySelectorAll("article.product").forEach(function(t){let e=t.querySelectorAll(".variation-item"),a=t.querySelectorAll(".product-list-item");e.length>0&&e.forEach(function(t){t.addEventListener("click",function(){e.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")}),a.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")})})})});

Ghashghai mattor av hög kvalitet - tidlös skönhet från Persien

Ghashghai-mattor är mästerverk av en klassisk typ av mattvävning som kommer från den iranska regionen Ghashghai. Dessa utsökta orientaliska mattor, som tillverkas av den nomadiska Ghashghai-stammen i sydvästra Iran, är en sann återspegling av det persiska arvet och konsten. 

Varje matta är vävd med precision och omsorg och berättar en unik historia om tradition och hantverk. De intrikata mönstren, rika färgerna och geometriska mönster framhäver de färdigheter som har gått i arv från generationer av vävare. Med en knuttäthet på upp till 180 000 knutar per kvadratmeter är de inte bara estetiskt tilltalande utan också extremt robusta och hållbara. 

Från vinröda fåglar till utsmyckade sadelväskor - varje detalj vittnar om nomader kulturella identitet och önskemål som vävts in i tyget. Fördjupa dig i skönheten hos dessa mattor och upptäck mattans magi som kommer att ge ditt hem en touch av elegans.

Ghashghai mattor - konstverk med en lång tradition

Dessa mattor är verkliga konstverk med en lång tradition. De kommer från den nomadiska Ghashghai-stammen i sydvästra Iran. De persiska mattor är vävda med omsorg och expertis, tillverkade av högkvalitativ ull och har intrikata mönster inspirerade av naturen och stamlivet. De täta knutarna och unika mönstren återspeglar Ghashghai-nomadernas rika arv och skapar mattor som inte bara är vackra utan också hållbara. Upptäck skönheten och hantverket i dessa mattor idag!

Högkvalitativa material och omsorgsfullt hantverk

I en värld där mass tillverkning regerar står dessa mattor som ett bevis på tidsenligt hantverk. De vävs av nomadstammar i de karga Zagrosbergen i Iran, och varje knut är ett kärleksarbete som ger mattan en själ som är lika unik som vävarens resa. Dessa mattor är inte bara golvbeläggningar utan livfulla gobelänger som berättar historier om ett rikt kulturarv, där kvalitet går före kvantitet.

Konstfulla mönster för alla smaker

Dessa mattor är kända för sin mångsidiga och konstnärliga design. Från geometriska mönster och blommotiv till abstrakta former - det finns ett stort urval av mönster som tilltalar alla smaker. De livliga färgkombinationerna, som omfattar röda, blå och gröna nyanser samt varma jordtoner, ger mattorna ett speciellt utseende och gör dem till ett blickfång i varje rum.

Mångsidiga användningsalternativ

Med sina mångsidiga användningsmöjligheter smälter dessa mattor in i alla utrymmen, oavsett om de pryder golven i ett traditionellt persiskt hem eller ger en touch av elegans till moderna interiörer. Deras intrikata mönster och rika färger fungerar som fokuspunkter i alla rum och förhöjer atmosfären med en känsla av värme och sofistikering. Från mysiga vardagsrum till stora korridorer, dessa mattor erbjuder oändliga möjligheter att lägga till stil och karaktär till din heminredning.

Korrekt placering av dina Ghashghai mattor

När det gäller att placera dessa mattor kan rätt plats och tillvägagångssätt göra skillnad. Oavsett om du väljer att visa dem i ett vardagsrum eller ett sovrum, kommer deras intrikata mönster och rika färger att ge en touch av elegans till alla utrymmen. Tänk på rummets fokuspunkt och orientering - en välplacerad matta kan förankra utrymmet och dra blicken till sig. 

Lek med storlek och proportioner så att mattan kompletterar möblemanget utan att överväldiga det. Och var inte rädd för att experimentera - dessa mångsidiga föremål kan pryda korridorer, mysiga läshörnor eller till och med hänga som väggtapeter och ge alla områden deras rika berättande charm.

Skötsel och rengöring av Ghashghai mattor

Omfamna det naturliga: Regelbunden exponering för solljus hjälper till att förhindra färgblekning. Men kom ihåg att direkt solljus är förbjudet! Rotera din matta ibland för att säkerställa jämn exponering.

Dammsug med kärlek: Använd en skonsam inställning på dammsugaren och undvik vispstaven. För djupare rengöring, kontakta en professionell mattrengörare.

Fläckrengör snabbt: Agera snabbt! Torka upp spill med en ren, absorberande trasa. Undvik starka kemikalier och skrubba aldrig, eftersom det kan skada ullen.

Professionell omvårdnad: Ge din Ghashghai en professionell rengöring med några års mellanrum för att bevara dess skönhet och värde i generationer.

Slutsats: Ghashghaimattor - tidlös skönhet och kvalitet från Persien

Dessa mattor är ett lyxigt val för dem som uppskattar kvalitet och elegans. De är gjorda av kvalitetsmaterial och tillverkade av skickliga vävare och är unika konstverk. De har också ett lyxigt utseende och en känsla som ger dem en varm och välkomnande atmosfär. Med den här mattan kan du vara säker på att du äger ett vackert hantverk som du kommer att ha glädje av i många år. Om du vill göra dig själv och ditt hem en tjänst, investera i ett av dessa hållbara konstverk.

Vanliga frågor om Ghashghai mattor

Hur länge håller Ghashghai mattor

Dessa mattor är kända för sin hållbarhet. Om de sköts på rätt sätt kan de hålla i generationer, vilket gör dem till en utmärkt investering för ditt hem.

Vilken storlek Ghashghai mattor ska jag köpa

Att välja rätt storlek och bredd på denna matta beror på det utrymme du har tillgängligt. Tänk på rummets mått och den önskade placeringen av mattan för att hitta den perfekta storleken.

$(window).on('load',function () { const $btnReadMore = $('.description-section .read-more'); const $categoryDescription = $('.description-section'); $btnReadMore.on('click', function() { $categoryDescription.toggleClass('read-mode'); if ($categoryDescription.hasClass('read-mode')) { $btnReadMore.text("Dölj"); } else { $btnReadMore.text("Läs mer..."); } }); });