0 Mattor

Loading...

Filtkulor Mattor

SEK
SEK

Inga resultat för det valda filtret

Tyvärr matchar dina sökkriterier inte med någon av våra mattor. Eftersom vårt sortiment är mycket varierat kan vi säkert hitta en matta som passar dina önskemål.

Kontakta oss på: mail@morgenland-teppiche.de eller +494038632775. Vår kundservice hjälper gärna till!

Filtkulmattor består av runda filtkulor och kan ha vilken form som helst. De övertygar med sin intressanta färgpalett och den mycket mjuka känslan. En filtkulmatta är en vacker accessoar som skapar en fascinerande look. Det varierande färgspelet bidrar till rummets design och den handgjorda mattan kan kombineras med många olika inredningsstilar. Dessutom visar sig bollmattor vara robusta, hållbara och lättskötta. De kännetecknas av hög material- och tillverkningskvalitet. De är också extremt praktiska att använda, eftersom du helt enkelt kan vända dem och använda dem på båda sidor. Moderna kulmattor finns i olika storlekar samt i fyrkantiga och runda former. I det följande får du lära dig mer om egenskaper och fördelar med kulmattor.

Egenskaperna hos vackra mattor gjorda av filtbollar

En traditionellt gjord kulmatta i filt är en riktig engångsföreteelse. Den är gjord av ren ny ull och kombinerar alla fördelarna med en ekologiskt och hållbart producerad naturprodukt. Förutom sitt ojämförliga utseende kännetecknas den av sin speciella mjukhet och sina värmeisolerande egenskaper. Tack vare naturligt ullfettlanolin anses det vara vattenavvisande, smutsavvisande, antibakteriellt och antistatiskt. Tillverkningen av individuella bollar kräver ett nästan obegränsat urval av färger, former och storlekar. Hög kvalitet, formstabilitet och hållbarhet avrundar de många fördelarna med denna naturliga blickfångare.

Kulmattor i filt från traditionell produktion

Den äldsta traditionen av att tillverka filtbollsmattor finns i Nepal . De förtrollande mattorna som varje enskild filtboll är tillverkad för av ren nyzeeländsk ull kommer fortfarande därifrån och från Indien. Medarbetarna syr ihop de många bollarna i sina olika färger för hand tills de bildar den karaktäristiska färgglada mattan. Färgen skapas genom färgning av klippt fårull. Nästa steg är att forma de otaliga filtkulorna. Dessa bollar är sydda med särskilt rivtåliga trådar för att säkerställa mattornas kvalitet och hållbarhet. Eftersom dessa kan vara ganska stora är processen komplex. En matta har runt 2 000 filtkulor per kvadratmeter.

Utseendet på en filtbollsmatta är unikt

De vackra mattorna är gjorda av tusentals små filtkulor med en diameter på cirka två centimeter. Varje filtboll är gjord av ny ull i traditionellt handarbete. Efter att ullen har färgats bildas små kulor som knådas, pressas och gnuggas så att ullfibrerna blir fastklämda och inte längre kan separeras från varandra. Vid våttovning rullas de flera gånger över en tvålad yta, sköljs och torkas i solen. När tillräckligt många filtkulor har skapats på detta sätt sammanfogas de till en matta. I genomsnitt utgör 1 500 till 2 000 knutar en kvadratmeter. Slutmonteringen sker som en del av en tidskrävande sömnadsprocess med rivtålig tråd, vilket kräver ett högt detaljarbete.

Kulmattor i filt är underbart mjuka

På grund av råmaterialet och tillverkningsprocessen är en filtkulmatta otroligt mjuk, vilket förklarar dess stora popularitet. Du kan ligga på den om du vill, och du kan låta dina barn leka på den utan att tveka. Samtidigt passar en kulmatta av filt vilken atmosfär som helst, eftersom den kan vara färgglad, men också diskret designad. Det är förresten inga prisskillnader. En färgglad matta passar i barnrummet och beroende på inredning kanske även i matsalen, medan du förmodligen kommer att lägga den mer reserverade varianten i sovrummet.

Designa mattor filt - upptäck en ny naturlig stil

Idag använder många toppetiketter inte bara filt som material för mattor, utan även till till exempel högkvalitativa väskor eller vedkorgar. Denna typ av inredning efterfrågas nu över hela världen, vilket kan förklaras: de naturliga ytorna och långa hållbarheten berikar varje rum på lång sikt. Sist men inte minst kan du implementera en innovativ stil med naturmaterialet, eftersom några av filtkulmattorna har ganska futuristiska linjer.

En filtdesignmatta fulländar alla interiörer

Designerfiltmattor kombinerar två fördelar, nämligen komforten hos det traditionella materialet med den livslängd och motståndskraft som moderna stilar kräver. Dessa egenskaper gör dem idealiska för en mängd olika miljöer. Vi hittar därför filtbollsmattor både i privat sektor och i affärslokaler där de gör ett jordnära intryck.

En "färgstark" variation av färger, former och storlekar på filtkulmattorna

Grunden i en filtkulmatta är små filtkulor som kan färgas i alla tänkbara färger. I detta avseende finns det inga gränser för färgningen av denna typ av matta. De finns i en färg och flerfärgad, i vissa fall kan valet av färg och sekvens av bollar till och med göras helt enligt individuella preferenser. Medan enfärgade filtkulmattor i naturliga toner som vitt, beige, brunt, grönt och grått framstår som särskilt snygga, eleganta och tydliga, fyller brokiga filtkulmattor varje rum med vänlighet, fräschör och gott humör.

Handeln erbjuder runda, fyrkantiga och rektangulära mattor i olika storlekar. Kulmattor av rund filt finns med en diameter på upp till två meter, medan rektangulära former sträcker sig från mattor som mäter 30 till 60 centimeter till mattor som mäter 160 till 230 centimeter. Designen på mattan tillåter även motsvarande specialstorlekar.

En unik matta gjord av filtkulor berikar varje levande koncept

En matta av filtkulor går inte att överträffa vad gäller komfort och kan integreras i vilken inredningsstil som helst. I vardagsrummet och sovrummet ger den en hög grad av komfort, i barnrummet övertygar den med sin värme och mjukhet. Att gå barfota på filtbollsmattor - ett underbart nöje! Det ger också hallar, matsalar och kontor en speciell atmosfär och en hemtrevlig atmosfär, men den bör inte placeras direkt under ett matbord. Inte ens i fuktiga rum, eftersom de inte tål långtidsfukt bra.

En matta gjord av filtkulor ser väldigt naturlig och rustik ut å ena sidan på grund av sin grova struktur, å andra sidan visar den ett mycket modernt ansikte med snygga färger och orientaliska former. Den kan integreras lika väl i lantlig inredning som i ett modernt boendekoncept med blanka möbelytor och reducerad chic. Vi erbjuder våra kunder handvävda och handknutna filtkulmattor av tjock filtad ull. Vårt utbud av mattor sträcker sig från färgglada till snygga natur- och jordfärger. Vi svarar gärna på alla frågor du har om vårt breda utbud av mattor när som helst och stöttar dig på vägen till ditt alldeles egna favoritplagg.

I Morgenlandsbutiken finns kulmattor av filt i många olika storlekar och modeller. Runda och fyrkantiga exemplar finns representerade i butiken samt rektangulära modeller. Mattor i subtila färger som beige och grå kontrasteras med modeller i starka signalfärger. Särskilt populära är de färgglada bollmattorna med varierande färgmönster. Trendfärger som blått, gult, orange, grönt och rött är representerade. I Morgenlandsbutiken hittar du en passande bollmatta för varje rum. Det finns lämpliga modeller för vardagsrum och matsal samt för badrum och sovrum. Filtmattor i rätt storlek och robust kvalitet kan även användas på kontoret eller i barnrummet.

Köp filtkulmatta

Vill du köpa en elegant bollmatta kan du välja bland ett brett utbud i Morgenlandsbutiken . Mattorna imponerar med sin robusthet och hållbarhet. De är gjorda med stor precision och erbjuder en snygg design. De varierande färgerna och mönstren gör mattan till ett riktigt blickfång och gör varje rum inbjudande och bekvämt. Även du kan hitta en kulmatta i Morgenlandbutiken som passar perfekt till inredningen.

FAQ

Hur tar du hand om filtkulmattor?

Ull håller smuts och vätskor ute naturligt tack vare lanolinen den innehåller. Kulmattor i filt visar sig vara extremt lätta att sköta och rengöra. Grov smuts kan enkelt tas bort genom att skaka ut, knacka och dammsuga på låg nivå. Ljusa fläckar kan försiktigt duttas bort med lite tvål och en rengöringsduk. Vätskor ska duttas av med en absorberande kökshandduk från utsidan till insidan för att undvika att smutsen skaver från att tränga djupare in i filtkulorna. Eventuella missfärgningar som finns kvar kan endast tas bort med ett speciellt medel för ullmattor som kemtvättas. Vid grövre nedsmutsning visar det sig vara en fördel att en filtkulmatta kan användas från båda sidor. Men om smutsen är för tung rekommenderar vi att den rengörs av en fackman. Den rengör mattan skonsamt och djupt, skyddar den med lanolin och låter dess färger framstå som fräscha och strålande igen.

Hur rengör jag min filtkulmatta?

En modern kulmatta är lätt att rengöra. Det räcker vanligtvis att dammsuga den eller slå ut den i det fria. Detta kommer att bli av med löst damm och smuts. När du dammsuger bör du dock se till att inte använda ett borsthuvud. Detta skulle skada filtkulorna och lossa fibrerna. Fläckar avlägsnas bäst med varmt vatten, lite diskmedel eller diskmedel och en mjuk svamp. Så här kan torkad smuts tas bort. Man bör dock undvika att gnugga för hårt. Fuktiga fläckar kan duttas bort med en kökshandduk eller torkas upp med en trasa i cirkulära rörelser.

Gör filtkulmatta själv: är det möjligt?

Du kan också göra filtkulmattor själv. Detta kräver dock tålamod och skicklighet. Slutligen ska de färgade filtkulorna noggrant och noggrant sys ihop. Det är bäst att använda en dubbel tråd för detta, som inte slits lätt. Använd också en krökt nål som är lätt att sticka igenom bollarna i en 45-graders vinkel. Ordna bollarna i önskat mönster så att långa passager av samma färg kan undvikas. Börja sy i mitten och lägg till den ena filtbollen efter den andra.

$(window).on('load',function () { const $btnReadMore = $('.description-section .read-more'); const $categoryDescription = $('.description-section'); $btnReadMore.on('click', function() { $categoryDescription.toggleClass('read-mode'); if ($categoryDescription.hasClass('read-mode')) { $btnReadMore.text("Dölj"); } else { $btnReadMore.text("Läs mer..."); } }); });